Soma’daki Meslektaşları İçin Dua Ettiler

Soma’daki Meslektaşları İçin Dua Ettiler
Zonguldaklı maden işçileri, yerin metrelerce altında kömür kazıp bir yandan da Soma’daki faciayı yaşayan meslektaşları için dua ediyor.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyetini sürdüren Akkurt Madencilik’te çalışan madenciler, yerin metrelerce altında kömür üretimi yapıyor. Manisa’nın Soma ilçesinde 200’ün üzerinde madencinin hayatını kaybetmesine, çok sayıda işçinin yaralanmasına sebep olan facianın üzüntüsünü yaşayan Zonguldaklı işçiler, meslektaşları için dua ediyor.

İşçilerden Ali Tabak “ Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet kederli ailelerine ise baş sağlığı dileriz” dedi.

madenciler-dua-ederken-zonguldak.jpg

Daha sonra konuşan bir başka madenci Metin Çiftçi ise işçilerin dinlenme molasında Soma’da hayatını kaybedenlere ve ailelerine dualar etti. Madencilerin hep bir ağızdan edilen dualara ‘amin’ diyerek karşılık vermesi meslektaşlarının yaşadığı facianın hüznünü yaşadığını gösterdi. Son olarak konuşma yapan maden işçisi Gültekin Uzunçelebi, Soma’da yaşanan maden faciası için, “Madenciliğin maalesef acı gerçeği” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Madenciler, “Umarız mahsur kalan arkadaşlarımızdan iyi haberler gelir” diyerek umutlu olduklarını belirtti.

madende-komur-arama.jpg