Son Akıncılar Görücüye Çıkıyor

Son Akıncılar Görücüye Çıkıyor
Rizeli Tarihçi yazar Osman Azman’ın merakla beklenen romanı Son Akıncılar, piyasaya çıktı.

Kurtuluş Savaşı Serisi’nin ilk kitabı olan ve yayınlandığı günden itibaren büyük ilgi gören Doğunun Fatihi Karabekir adlı romanın devamı niteliğindeki Son Akıncılar, okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor.
Osman Azman, okuyucularıyla bir kez daha bir araya geliyor

Yazar, 8 Mart Pazar günü 12.00-16.00 saatleri arasında CNR Kitap Fuarı’nda okuyucularını Ekol Dağıtım Standına bekliyor olacak. Öğretmen arkadaşları, hemşehrileri, akrabaları, eski-yeni tüm öğrencileri ve kitapseverler, Osman Azman, yeni romanı “Son Akıncılar”ı sizler için imzalayacak.

Yer: CNR Kitap Fuarı, Ekol Dağıtım Standı. Salon 5p, Stant no: 14

“Kitap, Kurtuluş Savaşı’nın Batı Cephesi’nin gizli kalmış, eksik bırakılmış yanlarını ele alıyor. “

son-akincilar.jpg

Son Akıncılar Hakkında : Osmanlı Devleti’nin kurucuları, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi ve Şeyh Edebali’nin türbelerine; Bursa, Söğüt ve Bilecik’te yaşayan Müslüman Türklere Yunanlıların yaptıkları saygısızlık, hakaret ve mezalim bu eserde gözler önünde serilmektedir.

Karabekir Paşa’nın özel olarak yetiştirdiği Serhat Kurtlarının ve bir avuç vatanseverin, Yunanlılardan yaptıkları bu saygısızlığın hesabını nasıl sordukları ve bu arada Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanlarından olan Kara Fatma’nın milis kuvvetleriyle birlikte işgalcilere karşı verdiği kahramanca mücadele, romanda çarpıcı bir şekilde anlatılmaktadır.

Osman Azman kimdir?

1969 yılında Rize- Çayeli'nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini aynı ilçede tamamladı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Rize'de başlayan öğretmenlik hayatını İstanbul'da sürdürüyor. Halen İstanbul Üniversitesi Tarih ve Marmara Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinde yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Çeşitli vakıf ve dernekte kurucu ve yöneticilik yaptı. Birçok internet sitesi ve çeşitli dergilerde yayınlanmak üzere makaleler kaleme aldı. Doğunun Fatihi Karabekir, Kimlik Sizsiniz ve Son Akıncılar kitaplarını yazdı. Evli ve iki çocuk babası.