Son şampiyon darmadağın... Hollanda, İspanya'yı 5-1 yendi

Son şampiyon darmadağın... Hollanda, İspanya'yı 5-1 yendi
Dünya Kupası B Grubu'nda Hollanda, İspanya'yı 5-1 yendi ve kupaya büyük sükse yaparak başladı.

Gecenin sonucu merakla beklenen karşılaşmasında Hollanda, 2010 Dünya Kupası finalinde kaybettiği İspanya'yı 5-1 mağlup ederek flaş bir galibiyete imza attı.

Fonte Nova Arena’da oynanan karşılaşma iki takımın da bulduğu pozisyonlarla başladı. Ardından Sneijder ile gol pozisyonu yakalayan Hollanda bunu değerlendiremeyince skorda değişiklik olmadı.

İSPANYA ÖNE GEÇTİ, HOLLANDA EŞİTLİĞİ SAĞLADI

Maçtaki ilk gol ise 26. dakikada penaltıdan geldi. Ceza sahası içinde Vrij'in müdahalesi sonrası Diego Costa’nın yerde kalması sonucu hakem Nicola Rizzoli penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışı için topun başına geçen Xabi Alonso meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve İspanya 1-0 öne geçti. 42. dakikada ise İspnaya 2. gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan David Silva’nın aşırtma vuruşunu kaleci Casillas son anda topu kornere çeldi.

Hollanda beraberliği 44. dakikada yakaladı. Sol kanattan Blind'in ceza sahasına doğru yaptığı uzun ortada Robin van Persie’nin uçarak yaptığı kafa vuruşunda top ağlara gitti. İlk yarı 1-1 berabere tamamlandı.

hollanda-ispanya.jpg

Hollanda, 2.yarıda adeta şaha kalktı.

GOLLER YAĞMUR GİBİ

53 ve 80.dakikada Robben, 65'te De Vrij ve 72'de Van Persie'nin golleri ile sahadan 5-1 galip ayrılan Portakallar, hem son Dünya Kupası'nın rövanşını almış oldu hem de turnuvaya sansasyonel bir başlangıç yapmış oldu.

İspanya: 1 Hollanda: 5

STAT: Fonte Nova
 
HAKEMLER:  Nicola Rizzoli, Renato Faverani, Andrea Stefani (İtalya)

İSPANYA:  Iker Casillas - Cesar Azpilicueta, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba - Busquets, Xabi Alonso (dk. 62 Pedro), Xavi, David Silva (dk. 78 Cesc Fabregas), Andres Iniesta, Diego Costa (dk. 62 Fernando Torres)

HOLLANDA:  Jasper Cillessen - Janmaat, Ron Vlaar, De Vrij (dk. 77 Joel Veltman), Bruno Martins Indi - Blind, De Jong (d. 62 Georginio Wijnaldum), Jonathan de Guzman, Wesley Sneijder - Arjen Robben, Robin Van Persie (dk. 79 Jeremain Lens)

GOLLER: Dk. 27 Xabi Alonso (penaltı) / dk. 44 ve 72 Robin van Persie, dk. 53 ve 80 Arjen Robben, dk. 64 Stefan de Vrij

SARI KARTLAR: Iker Casillas / Jonathan de Guzman, Stefan de Vrij, Robin van Persie