Sonuç 1-1 Olursa Neye Yarar ÜZÜLMEk

Sonuç 1-1 Olursa Neye Yarar ÜZÜLMEk
Çaykur Rizespor yeni Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ile çıktığı ilk maçta evinde Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı.

TFF 1. Lig'de Milli aradan sonra oynanan 8. hafta mücadelesinde Karadeniz derbisinde karşılaşan Çaykur Rizespor ile Samsunspor yenişemedi. Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yollarını ayıran ev sahibi ekip yeni Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ile ligdeki ilk maçında evinde Samsunspor ile 1-1 berabere kalırken, konuk ekipte maçın 29. dakikasında Ayite penaltı atışından yararlanamadı.

Orhan Ovacıklı'nın 25. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçen Yeşil Mavililer, 30. dakikada Gökkan'ın penaltıyı kurtarmasıyla devreyi 1-0 önde tamamladı. Rakip Samsunspor ise 2. yarının başında kaydettiği gıolle skora dengeyi getirdi ve karşılaşmada başka gol olmayınca maç 1-1 berabere sona erdi.

Ligde ilk 4 haftada 4 galibiyet alan Çaykur Rizespor, daha sonraki 4 maçta ise galibiyet yüzü göremedi. Son 4 maçta 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan Atmacaların galibiyet hasreti 5 maça çıktı.

rizespor-samsunspor-maci-fotograflari.jpg

Hakemler: Hakan Ceylan, Hüsnü Emre Çelimli, Kamil Çetin

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan (Dk. 36 Cihan Topaloğlu), Orhan Ovacıklı, Robin Yalçın, Ümit Kurt, Mehmet Uslu, Saadane, Petrucci, Recep Niyaz, Oğulcan Çağlayan (Dk. 79 Halil İbrahim Sönmez), Samudio, Edomwonyi (Dk. 55 Süleyman Koç)

Samsunspor: Furkan Köse, Erkam Reşmen (Dk. 74 Gökay Iravul), Hasan Hatipoğlu,  Abdulkerim Bardakçı, Ufuk Budak, Kenan Karışık, Çağrı Ortakaya, Ahmet Cebe, Göksü Türkdoğan (Dk. 46 Samaras), Chibuke (Dk. 88 Ahmet Burak Solakel), Ayite

Goller: Dk.25 Orhan Ovacıklı (Çaykur Rizespor) Dk. 49 Ahmet Cebe (Samsunspor)

Sarı kartlar: Dk. 27 Orhan Ovacıklı, Dk. 33 Oğulcan Çağlayan, Dk. 41 Edomwonyi, Dk. 53 Recep Niyaz (Çaykur Rizespor), Dk. 44 Ahmet Cebe, Dk. 45+5 Erkam Reşmen (Samsunspor)

Maçtan dakikalar

10. dakikada Jonathan'in ara pası ile ceza alanında topla buluşan Ahmet Cebe'nin yerden sert vuruşunda kaleci Gökhan meşin yuvarlağı güçlükle çeldi.

25. dakikada Çaykur Rizespor'un sağ kanattan geliştirdiği atakta, Samudio'nun ara pası ile ceza alanına giren Orhan, yerden sert ve düzgün bir vuruş ile meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0 

29. dakikada Samsunspor, penaltı kazandı. Atışı kullanan Ayite'nin şutunda kaleci Gökhan topa iki hamlede sahip oldu. 

45.dakikada Oğulcan'ın ara pası ile ceza alanına giren Edomwonyi'nin sol ayağı ile vuruşunda top kale direğinin hemen yanından auta çıktı.

49. dakikada kaleci Cihan'ın uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Ahmet Cebe'nin vuruşunda top filelere gitti. 1-1