Sonunda Ekrem Yüce Açıkladı

Sonunda Ekrem Yüce Açıkladı
ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, ''Çaykur Türk çaycılığını ne kadar uzak mesafeye taşıyorsa, o kadar alan içerisinde Türkiye'yi tanıtıyor'' dedi.

Yüce, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, Çaykur'un 1. sürgünde 194 bin ton yaş alımı gerçekleştirdiğini belirterek, ''Birinci sürgünde Artvin'den Giresun'a kadar bütün bölgede yaş çayın aynı anda gelmesi nedeniyle alımlara çok hızlı başladık. Alımlar geniş bir zamana yayıldı. 22 Haziranda tamamlayarak 194 bin ton yaş yaprak alımı gerçekleştirdik. İkinci sürgün hazırlıklarına başladık. 10 Temmuz tarihinden itibaren alımların başlayacağını düşünüyoruz. İkinci sürgünün de çok verimli geçeceğine inanıyoruz'' diye konuştu.

Yüce, 1. sürgün yaş çay ödemeleri için hazırlıklara başladıklarını 20 Temmuzdan sonra ödemelerin planlı olarak yapılacağını kaydetti.

Çaykur'a 15 gün önce Brüksel'de AB Kalite ödülü belgesi verildiğini ifade eden Yüce, bunun Çaykur'un Türk çaycılığının dünyadaki yerini göstermdiğini, Çaykur her zaman Türk çaycılığını daha iyi yerlere taşımayı hedeflediğini belirtti. Yüce, ''Çaykur'un bir ayağı Rize, bir ayağı bütün insanlık olmuştur. Çaykur Türk çaycılığını ne kadar uzak mesafeye taşıyorsa, o kadar alan içerisinde Türkiye'yi tanıtıyor. Çaykur'u, Türk çayını bütün dünya çaylarından daha önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz'' dedi.

Yıllık 2 bin ton ihracat yaptıklarını kaydeden Yüce, şunları söyledi:

''Bu yıl ilk kez Suriye'de çalışma yürüttük. Yapılan çalışma sonucunda katılan fuarlar aracılığı ile Suriye'de bayilik oluşturduk. Oluşturulan bayilik kanalı ile bu ülkeye ilk etapta 25 ton siyah çay ve organik çay satışı gerçekleştirdik. Çay trafiğinin merkezi gibi görülen Suriye'de Türk çayının ismini duyurmak ve satışa başlamak ayrı bir önem taşıyor. Bu yıl içerisinde yine Bosna Hersek ve Fransa'ya çay satışı gerçekleştirerek farklı pazarlara açıldık. Çaykur olarak farklı pazarlara açılarak yeni müşteri portföyü oluşturmayı amaçlamaktayız.''

Yüce, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü emrine verilmek üzere alacakları kaçak çaya duyarlı köpekler için çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, ''Özellikle yerli köpek almak istiyoruz. Yabancı köpeklerin ülkeye geldikten sonra duyarlılıklarını kaybettikleri yönünde duyumlar aldık. İmkanları zorlayarak yerli köpek bulmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.