SP İl Başkanı Kaçar: Yaş Çay Taban Fiyatı Bir An Önce 10 TL Olarak Açıklanmalıdır

SP İl Başkanı Kaçar: Yaş Çay Taban Fiyatı Bir An Önce 10 TL Olarak Açıklanmalıdır
Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, gübre, akaryakıt ve işgücü maliyetlerindeki % 300’ü aşan artışın dikkate alınarak 2022 yaş çay taban fiyatının en az 10 TL olarak bir an önce açıklanmasının zorunluluk oluşturduğunu kaydetti.

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, çay üreticisindeki kafa karışıklığının sonlandırılması için yaş çay taban fiyatının bir an önce açıklanması gerektiğini kaydetti.

İl Başkanı Kaçar, gübredeki aşırı fiyat artışı nedeniyle yaş çay üreticisinin içerisinde bulunduğu belirsizliğin son bulması için bu yıl çay sezonu başlamadan yaş çay yaban fiyatının açıklanması gerektiğini ifade ederek, “2022 yaş çay sezonunun yaklaştığı bu günlerde çay üretiminin en önemli üretim maliyetlerden olan gübre, akaryakıt ve işçi maliyetlerindeki %300’ü aşan artış olmuştur. Üreticimiz yaş çay fiyatının ne kadar olacağını bilemediğinden maliyet hesabı yapamamakta, bundan dolayı da birçok üreticimizin gübre almadığını gözlemlemekteyiz. Bu durum da elde edilecek ürünün düşüklüğüne neden olacaktır. Üreticimizin içerisinde bulunduğu belirsizliğin ortadan kalkması için üretim maliyetlerinde en etkin olan gübre, akaryakıt ve işgücü maliyetlerindeki % 300’ü aşan artış dikkate alınarak 2022 yaş çay taban fiyatının en az 10 TL olarak bir an önce açıklanmasının zorunluluk oluşturduğu kanaatindeyiz. Bu konuda iktidarın gerekli hassasiyeti göstererek hızlı davranmalarının üreticimizin menfaatine olacağı muhakkaktır” dedi.

saadet-partisi-rize-il-baskani-av-muhammet-kacar.jpg