SP Rize Başkanı Av. Kaçar: Açıklanan Yaş Çay Fiyatı Beklentilerin Oldukça Altındadır

SP Rize Başkanı Av. Kaçar: Açıklanan Yaş Çay Fiyatı Beklentilerin Oldukça Altındadır
Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yaş çay fiyatının olması gerekenin ve beklentilerin oldukça altında kaldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Artvin Uluslararası Havalimanı’nın açılış töreninde 2022 yaş çay taban alım fiyatını destekleme bedeli ile 7 lira açıklayarak, “Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73'ün üzerinde bir artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını da yüzde 130'un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz. Böylece üreticilerimiz çaylarını geçen yıla göre desteklemeyle birlikte ortalaması yüzde 75'e gelen bir artışla kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecek.” açıklamasında bulundu.

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yaş çay fiyatının ardından yaptığı açıklamada, “Belirlenen yaş çay fiyatı olması gerekenin ve beklentilerin oldukça altında kalmıştır.” dedi.

2022 yaş çay fiyatının desteleme ile birlikte 7 TL olarak belirlenmesinin olması gerekenin ve çay üreticilerinin beklentilerinin oldukça altında olduğunu ifade eden İl Başkanı Av. Kaçar; “2022 yaş çay sezonunda yaş çay üretiminin en önemli üretim maliyetlerden olan gübre, akaryakıt ve işçi maliyetlerindeki %300’ü aşan artış olmuştur. Bu durum dahi dikkate alındığında asgari 10 TL olması gereken yaş çay fiyatı maalesef 7 TL olarak açıklanmıştır. İçerisinde bulunduğumuz yüksek enflasyon ortamı her geçen gün üreticimizin mağduriyetini arttıracağı endişesini taşımaktayız. Öte yandan kuru çay fiyatlarında bugüne kadar herhangi bir düzenleme de yapılmamıştır. Buna göre de özel sektörün kuru çay imalatında üretimi etkileyen doğal gaz, kömür ve petroldeki fahiş artışlar nedeniyle maliyeti düşürmek için taban fiyatının altında çay alımı yapmaya yönelebileceği tehlikesiyle de karşı karşıya kalınabilecektir. Üretim maliyetlerinde en etkin olan gübre, akaryakıt ve işgücü maliyetlerindeki % 300 ü aşan artış dikkate alınarak 2022 yaş çay taban fiyatının yeniden gözden geçirilerek en az 10 TL olarak bir an önce revize edilerek yanlıştan dönülmesinin zorunluluk oluşturduğu kanaatindeyiz. Bu konuda iktidarın gerekli hassasiyet göstererek yanlıştan dönülmesinin üreticimizin menfaatine olacağı muhakkaktır“ dedi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
40 Yorum