SP’den Çifte Standart İddiası

SP’den Çifte Standart İddiası
Saadet Partisi İl Başkan Vekili Ramazan Bursa'dan AK Parti'ye suçlama...

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un 7–8 Ağustosta Rize Ziyareti Sırasında Gösterilen Teveccühe Teşekkür Eden İl Başkan Vekili Ramazan Bursa Sahil Yolu Üzerindeki Üst Geçitlere Asılan Ak Parti Pankartlarının Çifte Standart Olduğunu İddia Etti.

Saadet Partisi Rize İl Başkanvekili Ramazan Bursa yaptığı yazılı açıklamada, Genel başkanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş 7-8 Ağustos tarihleri arası bir dizi programa katılmak, açılışlar yapmak için Rize’mize gelmişlerdir. Halkımız genel başkanımızın programlarına çok büyük bir ilgi göstermiştir. Sayın Genel Başkanımızın Programına halkımızın gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür ediyorum.

Demokratik hakkımızı kullanarak bir çifte standardı sizlerle paylaşmak istiyorum. Sayın Genel Başkanımızın gelişini halkımıza duyurma amaçlı otoyol üzerinde ki üst geçitlere afiş asmak için gerekli  mercilere başvurularımızı yaptık. Üst geçitlere afiş asılmasının yasal olmadığını ve suç olduğunu bizlere sözlü olarak bildirildi. Asılı afişlerimiz ise Rize Belediyesi zabıta ekiplerince bir operasyonla indirildi. Fakat bugün görüyoruz ki yasalar adamına göre işliyor. Dün bize yasak olan bugün başkalarına meşru ve yasal olabiliyor.

Biz asla sayın Başbakanın afişlerinin üst geçitlere asılmasına karşı değiliz. Bizim karşı olduğumuz ve itiraz ettiğimiz husus dün Saadet Partisine yasak olan bugün Adalet ve Kalkınma Partisine nasıl yasal ve meşru oluyor?

Şunu net olarak ifade edebilirim ki, devletin kurumları büyük baskı altındadır. AKP siyasal etkinliğini  kullanarak halkın her kesimine, bütün siyasi partilere eşit olması gereken devletin kurumlarını etkilemekte, baskı altına almaktadır. Hangi makamda, hangi mevkide olursa olsun herkes yasaların önünde eşittir, eşit olması lazımdır. Dün Saadet Partisinin afişini yasal değildir diye üst geçitten indirtenler bugün kendi parti afişlerini asmakta hiçbir beis  görmüyor, yasaları yok sayıyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti büyük bir  devlettir. Üçüncü dünya ülkesi değildir. Biz hukuka güvenen, yasalara saygılı olan bir partiyiz. Dün Saadet Partisinin afişini indirip bu gün kendi afişlerini hiç sıkılmadan, çekinmeden asanlara şunu söylemek istiyorum; kimse ama hiç kimse  kendisini bu şehrin neron’u sanmasın.

Şimdi kamu oyuna sormak istiyorum; Bugün kendi afişlerini asanlar dün yasal değildir diye Saadet partisinin afişini bir gece operasyonuyla indirdiler.  Bu hareket şehir eşkıyalığı değimlidir? Siz şehir eşkiyasımısınız?

Bizce  Saadet Partisi’ne karşı takınılan bu tavırların, yapılan bu çifte standartın sebebi saadet partisinin yükselişinden korkmalarından kaynaklanıyor.

Biz devletin kurumlarının herkese eşit mesafede olmasını ve yasaların herkese aynı şekilde uygulanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.