SP'den Kürt Açılımı'na tepki

SP'den Kürt Açılımı'na tepki
Saadet Partisi Rize İl divan toplantısında konuşan SP Rize İl Başkanı Cemil Çolak hükümeti eleştiri yağmuruna tuttu.

Saadet Partisi Rize İl divan toplantısında konuşan SP Rize İl Başkanı Cemil Çolak AKP Hükümetinin başlatmış olduğu Kürt açılımının bir bölücülük hareketi olduğunu iddia etti.

SP İl Başkanı Çolak, “Siyonistler bol parçala yut taktiği ile AKP Hükümetine Kürt açılımını başlattırdılar. Bu açılımla önce Kürtler baş kaldıracak, ardından da diğer etnik gruplar baş kaldıracak” sözleriyle Ak Parti hükümetinin Kürt Açılımında yanlış yolda olduğunu belirtti.

Çolak açıklamasında, “Kürt açılımı bir İsrail oyunudur ve bölücülük hareketinin başlangıcıdır. Biz Saadet Partisi olarak Kürt açılımının tam karşısındayız. Biz SP olarak Kürt açılımı değil demokratik açılım istiyoruz. Türkiye’ de 13 bin faili meçhul cinayet var, bunların ailelerinden özür dilemeden açılım olmaz. Mehmetçiğe kurşun sıkın PKK’ lıları Mehmetçik nezaretinde dağdan indirip salıvermekle açılım yapamazsın. O zaman bu devlet için canını vermiş vatan evlatlarının aileleri ayaklanır. Eğer açılım yapmak istiyorsanız Milli Eğitim bakanlığı Denizli’ den Çanakkale’ye düzenlenen okul gezisinde başı kapalı olan İmam Hatip Lisesi öğrencisini araçtan indirerek değil, başörtüsünü okullarda serbest bırakarak açılım yapabilirsiniz. Buna da sizin yüreğiniz yetmez” dedi.

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Cemil Çolak konuşmasında çay ve Çaykur üzerinde AKP Hükümetinin oyun oynadığını belirterek, “AKP Hükümeti 8 yıldır Çaykur’u yönetmektedir. Çaykur’daki başarısızlığı şimdi Sayın Genel Müdür Ekrem Yüce’nin üzerine yıkmak istiyorlar. Çaykur sizin verdiğiniz kadrolar yüzünden ekonomik darboğaza girmiştir. Sayın Yüce Çaykur’da çalışan 4 bin kişiye kadro vermemiştir. Onu siz hükümet olarak verdiniz ve yıllık 70 milyon TL Çaykur’u mali hükümlülük altına soktunuz. Şimdi de Sayın Yüce’yi günah keçisi ilan etmek istiyorsunuz. Bunu bu millet yemez” dedi.

Haber: İlyas GÜR