Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’da başkanlığa yeniden seçilen İhsan Avcı, Türkiye’deki spor ligleri sisteminin adil olmadığını ve bölge kulüplerinin eşit şartlarda yarışmadığına dikkat çekerek, bun...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’da başkanlığa yeniden seçilen İhsan Avcı, Türkiye’deki spor ligleri sisteminin adil olmadığını ve bölge kulüplerinin eşit şartlarda yarışmadığına dikkat çekerek, bunun yerine ’yerel liglerin’ hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Diyarbakırspor’un eski başkanlarından Nurullah Edemen yönetime girerken, kulübün borcu 1.5 milyon lira olarak açıklandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un Olağan Genel Kurul’u yapıldı. Kayapınar Belediyesi Amed Spor Salonu’nda gerçekleşen kongre, yoklamanın ardından divan oluşumuyla başladı. Divan başkanlığı yapan eski başkanlardan Metin Kılavuz, daha önce küçük salonlarda yapılan kongrenin bugün büyük salonda yapıldığını, bir sonraki kongreyi inşaatı devam eden yeni statta yapmayı temenni ettiklerini dile getirdi.

KULÜBÜN BORCU 1.5 MİLYON LİRA OLARAK AÇIKLANDI

Tek listeyle gidilen kongrede İhsan Avcı başkanlığındaki yeni yönetim tekrar göreve seçildi. Yeni yönetim İhsan Avcı, Ayten Tekeş, Mahmut Dağ, Ali Karakaş, Adnan Zengin, Nesih Aktepe, Abdülkadir Ünver, Nurullah Edemen, Serdal Savaşçı, Sebahattin Dinç, Osman Ocaklık, Abdullah Sevinç, Dilan Yumlu, Servet Erol, Cihan Aydın’dan oluştu. Kulübün borcu 1.5 milyon lira olarak açıklanırken, salonda erkek futbol takımı ve teknik heyeti dahil bir çok branştaki sporcu ve antrenörler yer aldı.

BARİKAT TARAFTAR GRUBUNA ÖVGÜLER

Yapılan konuşmalarda kulübün desteğiyle kurulan ’Barikat’ taraftar grubuna övgüler yağdırıldı. Metin Kılavuz ve İhsan Avcı, yeni taraftar grubunun tüm taraftar oluşumlarına örnek olacak bir tutum sergilediğine dikkat çekerek, klasik taraftar anlayışının geride kalacağını dile getirdi. Kongre sonrasında teşekkür konuşması yapan Avcı, delegasyonun güvenine layık olmaya çalışacaklarını söyledi.

“BU SİSTEM ADİL DEĞİL, MUTLAKA DEĞİŞMELİ”

Türkiye’deki spor ligleri sisteminin adil olmadığını ve bölge kulüplerinin eşit şartlarda yarışmadığına dikkat çeken Avcı, kulübün yeni sezonda resmi anlamda da Amedspor adıyla mücadele edeceğini dile getirdi. Avcı, “Bu sistemle bölge takımlarının başarılı olması ve bölgenin sporda hak ettiği yere gelmesi çok zor. Bu merkeziyetçi anlayışın son bulması lazım. Siyasette ve idari yapılanmada özerkliğin konuşulduğu bir dönemde sporda da bu hayata geçirilebilir. Ankara, İzmir ve İstanbul arasına sıkışan bu sistemin yerine dünyanın değişik yerlerindeki konferans ligleri gibi yerelden başlayıp merkeze kadar yayılan sistemler uygulanabilir. Biz kulüplerin şirketleşmesine ve kişilerin tekelinde olmasına da karşıyız. Amedspor halkın değeri olarak yükselecektir” diye konuştu.

Kongrenin, hayatını kaybeden ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’e atfedildiği belirtildi. Salona Yaşar Kemal’in posteri asılarak sözlerinden bir kesite yer verilirken, kongre öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.