Spor Toto Süper Lig'de görünüm

Spor Toto Süper Lig'de görünüm
Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta Gençlerbirliği-Trabzonspor maçı ile tamamlandı.

Spor Toto Süper Lig'de, 14. haftanın son maçında Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 4-0 yendi. Trabzonspor'un gollerini Emerson, Halil, Olcan ve Yasin kaydetti.

Galatasaray, haftanın açılış maçında sahasında Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalldı. Bu sonuçla sarı-kırmızılı takım puanını 26'ya çıkartarak, averajla ilk sıradaki yerini korudu.

Ligdeki çıkışını sürdüren Medical Park Antalyaspor, sahasında Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenerek puanını 26'ya yükseltti ve lider Galatasaray'ın ardından averajla ikinci sırada yer aldı.

Beşiktaş son maçlardaki çıkışını Orduspor deplasmanında da sürdürdü. Siyah-beyazlılar, rakibini deplasmanda 2-1 yenerek, hanesine 3 puan yazdırdı ve 3. sıraya yükseldi.

Fenerbahçe, deplasmanda alt sıralardan kurtulmaya çalışan Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertli ekip, bu beraberlikle 24 puana ulaştı ve 2 sıra gerileyerek 4. basamağa indi.

Eskişehir'de, Eskişehirspor ile Kasımpaşa karşılaştı. Mücadelede 2-2 sona ererken sahadan birer puanla ayrılan taraflar 22'şer puanla puan cetvelinde 5. ve 6. sırada yer aldı.

Ligde düşme potası içinde yer alan Kardemir Karabükspor ile Sanica Boru Elazığspor, Karabük'te mücadele etti. Deplasman ekibi, Sanica Boru Elazığspor rakibin Sinan Kaloğlu'nun golüyle 1-0 yenerek, rahat bir nefes aldı.

Akhisar Belediyespor, sahasında Bursaspor önünde 2-0 öne geçmesine karşın bu üstünlüğünü koruyamadı ve maç 2-2 sona erdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sahasında Sivasspor'u 2-0 yenerek, 3 puana ulaştı.

Ligin 14. haftasında toplam 23 gol atılırken, 2 maçı evsahibi, 3 müsabakayı da deplasman ekipleri kazandı. 4 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Gol krallığında, Galatasaraylı Umut Bulut ve Kayserisporlu Bobo 9'ar golle ilk sırada yer aldı. Beşiktaşlı Almeida, Mersin İdmanyurdu'nda Nobre, Galatasaraylı Burak Yılmaz, Eskişehirsporlu Kamara ve Kasımpaşalı Uche ise 8'er golle rakiplerini izledi.

14.-hafta-puan-durumu.20121203234329.jpg