Spor Toto Süper Lig'de görünüm

Spor Toto Süper Lig'de görünüm
Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta, Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla tamamlandı.

Spor Toto Süper Lig'de 15. haftanın son maçında Fenerbahçe, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yendi.

Sarı-lacivertliler, 5. dakikada Cristian'ın golüyle skor üstünlüğünü yakalarken, konuk takım 19. dakikada Webo ile eşitliği sağladı ve ilk yarı 1-1 sonuçlandı. Fenerbahçe, 79. dakikada Bekir'in kafayla attığı golle tekrar öne geçti ve karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak haftayı 3 puanla tamamladı.  

Ligde dün akşam oynanması gereken Akhisar Belediyespor-Medical Park Antalyaspor maçı ise olumsuz hava koşulları nedeniyle 16. dakikada tatil edildi.

Trabzonspor, sahasında Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Konuk takım, 9. dakikada Salih'in attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Trabzonspor, 79. dakikada Olcan'ın golüyle maçta dengeyi sağladı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Galatasaray, deplasmanda Sivasspor'u 3-1 yendi. Sarı-kırmızılılar, 4 Eylül Stadı'nda oynanan karşılaşmanın henüz ilk dakikasında Umut Bulut'un ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Sivasspor'da Erman Kılıç, 15. dakikada skoru 1-1'e getiren golü kaydetti. Kontrataklarla etkili olan Galatasaray, Burak Yılmaz'ın 35, Umut Bulut'un 57 dakikalarda attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı ve puanını 29'a çıkararak bu haftayı da liderlik koltuğunda geçti.

Bursaspor, sahasında Orduspor'u Sestak'ın 89. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Yeşil-beyazlılar, iki haftanın ardından tekrar üç puanla tanışırken, 22 puanla 7. sırada yer aldı.

Kasımpaşa ile Gençlerbirliği 2-2 berabere kaldı. Başkent ekibinin gollerini 49. dakikada Jimmy Durmaz ve Lekic kaydederken, Kasımpaşa'nın golleri Uche ve Yalçın'dan geldi.

Kardemir Karabükspor ise deplasmanda Gaziantepspor'u ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Kardemir Karabükspor'un golleri, 4. dakikada Deumi ve 16. dakikada Tresor'dan geldi.

Sanica Boru Elazığspor, sahasında Mersin İdman Yurdu'nu 1-0'lık sonuçla geçerken, Beşiktaş-Eskişehirspor karşılaşması 2-2 berabere tamamlandı.

Ligin 15. haftasında toplam 21 gol atılırken, 3 maçı ev sahibi, 2 müsabakayı deplasman ekipleri kazandı, 3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Gol krallığında, Galatasaraylı Umut Bulut, 11 golle ilk sırada yer aldı. Bu futbolcuyu, 9'ar golle Beşiktaşlı Almeida, Kayserisporlu Bobo, Mersin İdmanyurdu forması giyen Mert Nobre ve Eskişehirsporlu Diomansy Kamara izledi.

15. HAFTA PUAN DURUMU

15.-hafta-puan-durumu.20121210003636.jpg