Stadyum Bilmecesi

Stadyum Bilmecesi
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde başlatılan şehir merkezlerindeki stadyumları kent dışına taşınması projesi kapsamında Rize'de yapımı devam eden Atatürk stadyumu üzerindeki spekülasyonlar bitmek bilmiyor

Stadyuma Rize Belediyesi ile Rize Yatırım A.Ş.’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini vereceği konusunda anlaşma yaptığı haberleri tepkilere yol açtı.

Stadyum, 3 bin kişilik spor salonu ve bin kişilik yüzme havuzu ile birlikte yapımları tamamlandıktan sonra mevcut Atatürk stadyumu, 2 mart spor salonu arsası karşılığında  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devri yapılacak. Tesisler  üzerinde gerek Çaykur Rizespor ve gerekse Rize Belediyesi ile Rize yatırım A.Ş.’nin teslimden sonra hiçbir şekilde söz sahibi olmalarının söz konusu olmadığı belirlendi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü diğer illerde olduğu gibi kira karşılığında profesyonel kulüplere tesislerini kiraya verebiliyor.

Söz konusu spor tesislerine Gençlik ve Spor il Müdürlüğünün talebi üzerine Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün dışında hiçbir kuruluşun tesisler üzerinde söz sahibi olamayacağı öğrenildi.

stad-1.jpg

Çeşitli yayın kuruluşlarında yer alan belediye ile Rize yatırım A.Ş.’nin isim verme konusundaki anlaşma yapmış olmalarının yasal hiçbir dayanağı bulunmadığı gibi hükmünün de olmadığı saptandı.

Öte yandan projenin tamamen Gençlik ve Spor genel Müdürlüğünün yurt genelinde başlattığı stadyumların kent dışına taşınması projesi çerçevesinde ilki Kayseri’de gerçekleştirilen projenin ikincisi de Rize de uygulamaya konuldu. Rize de uygulamaya konulması talepleri üzerine eski Rize Valisi Kasım Esen Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ile birlikte başlattığı koordineli çalışma sonucu Rize Yatırım A.Ş kurulduktan sonra Belediye üzerinden yazışmalar yapıldı. Söz konusu Spor tesisleri tamamlandıktan sonrada Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne devredilecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de söz konusu tesislere ad konulması için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne teklif götürebilecek. Genel Müdürlüğün teklifi kabul etmesi halinde tesislerin adı yasal boyut kazanmış olacak.

Haber: Hayrettin Birkan