Streetball Şöleni Rize’de Başladı

Streetball Şöleni Rize’de Başladı
Rize Belediyesi’nin 6. Yıl Yaz Spor Şenlikleri kapsamında İrfan Köksal Eyüboğlu Streetball (Sokak Basketbolu) turnuvaları Rize Sahil Parkı’nda başladı

Turnuva açılışına Rize Belediye Başkan Vekili İsmail Hakkı Soba, Rize Belediyesi Meclis Üyeleri, Daire müdürleri, Rize ve il dışından gelen spor antrenörleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Turnuvanın açılış maçı Başkan Vekili İsmail Soba’nın pas atışıyla başladı.

streetball-soleni-rize’de-basladi-(3).jpg

Başkan Vekili Soba yaptığı açılış konuşmasında, “Bu etkinliğin Rize’ye kazandırılması konusunda daha önce belediyemizde görev yapan merhum İrfan Köksal hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Samsun, Bayburt, Artvin, Trabzon, Giresun, Ordu ve komşumuz olan Gürcistan’dan çok değerli misafirlerimiz ve sporcu arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Etkinliğimizin Rize’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

streetball-soleni-rize’de-basladi-(4).jpg

İLK GÜNDE BÜYÜK HEYECAN

Rize ve çevre ilçelerden Minikler, Bay ve Bayan sporcuların katıldığı turnuvaya küçük bayanlarda 8, küçük erkeklerde 14, büyük bayanlarda 8, büyük erkeklerde 34 olmak üzere toplam 64 takım katıldı. İlk gün büyük heyecana sahne olan olan turnuvada maçlar tek potada küçüklerde 10 dakika 15 sayı, büyüklerde 15 dakika 15 sayı ile oynanıyor.

Turnuvanın final maçları ise 16 Ağustos Cumartesi günü Rize Sahil Parkı’nda yapılacak. Bu yıl daha geniş kapsamlı yapılacak olan turnuvaya; Gürcistan, Artvin, Giresun, Ordu, Trabzon, Samsun, Erzurum ve Bayburt’tan misafir takımlar katıldı.

streetball-soleni-rize’de-basladi-(5).jpg

MERHUM EYÜBOGLU ANISINA DÜZENLENİYOR

Turnuva, 2008 yılında yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak hayatını kaybeden Rize’nin Basketbol duayenlerinden dönemin Basketbol İl Temsilcisi ve Basketbol Antrenörü İrfan Köksal Eyüboğlu adına düzenleniyor.

streetball-soleni-rize’de-basladi-(1).20140814165948.jpg

streetball-soleni-rize’de-basladi-(2).jpg

streetball-soleni-rize’de-basladi-(6).jpg

streetball-soleni-rize’de-basladi-(7).jpg