Su Kabağındaki Yazı Görenleri Şaşırttı - VİDEO

Su Kabağındaki Yazı Görenleri Şaşırttı - VİDEO
Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Bahçe köyünde, bir çiftçinin yetiştirdiği su kabağındaki 'Allah' yazısı görenleri şaşırtıyor.

Milas Müftüsü Mehmet Ali Değirmenci, su kabağı üzerindeki yazının eksiksiz olarak 'Allah' kelimesini taşıdığını söyledi.

Bahçeköy'de yaşayan Selahattin Sözer'in (76) yetiştirdiği su kabağı üzerinde görülen arabi harflerle 'Allah' yazısı görenleri şaşırtıyor. Su kabağını görmek için her gün onlarca kişi Sözer'in evine geliyor.

52 yıldan beri Milas-Bodrum Karayolu kenarındaki bağ evinde dededen kalma su kabağı yetiştirerek satan Sözer, 5 çocuk 9 torun sahibi. Sözer, su kabağı üzerindeki Allah yazısını ilk olarak 27 yıllık eşi Ayşe Sözer'in (46) fark ettiğini ifade ederek, "Bu apaçık bir mucizedir. İnsanlar ibret alsın, Allah'ın varlığına inansınlar" dedi.

Bunu bir mucize olarak nitelendiren ve görmek isteyenlere bunu sergileyeceğini anlatan Sözer, şunları söyledi: "30 Nisan'da ekilen bu bitkiyi ben ağaçlara sardırdım. Eylül ayının 20'lerinde kabağın üzerinde normal olarak bir ayeti tespit ettim. Bunun üzerine bütün kabakları dolaştıktan sonra hiçbirinde böyle bir şey olmadığını görünce bunu kaldırarak muhafaza altına aldım. Cenab-ı Allah'ın vermiş olduğu bir nimetin üzerinde Allah yazısı olduğu için onu kopararak içeri aldım. İçeri aldıktan sonra tekrar kabakları tek tek dolaştım."

İnsanların böylece ibret almasını istediğini ifade eden Sözer, sözlerine şöyle devam etti: "Yıllar sonra Cenab-ı Allah bize kendi ismiyle bir tane nimet nasip etti. Bunu Allah'ın ibretini insanlar görsün diye sergileyeceğim. Bu kabağı güzel bir şekilde kurutabilirsem evde korumayı düşünüyorum. Görmek isteyenler evimizi ziyaret edebilir. İnsanlar ibret alsın, Allah'ın varlığına inansınlar. Öyle insanlar var ki, bir doğa olayı olduğunu düşünüyorlar. Bu apaçık bir mucizedir."

BÖYLE ŞEYLER İMANIMIZI GÜÇLENDİRİYOR

Gazetecilerin çektiği fotoğrafları inceleyen Milas Müftüsü Mehmet Ali Değirmenci, bu tür olayların daha önce de yaşandığını ifade ederek, "Allah'ın yarattığı her şey onun kudretini gösterir. Bu kabağın üzerinde Allah lafzının Arapça yazılışı bu şekildedir. O isim olmadan kabağın kendisi yüce Allah'ın kudretini bize gösteriyor. O yazı olsa da olmasa da biz onu yapamayız. Onu yoktan var eden Allah. Biz Allah'ın yüce kudretini kabul etmek durumundayız. Bu, bizi biraz daha duygulandırıyor, güç veriyor. İmanımızı güçlendiriyor. Sadece burada değil başka yerlerde de buna benzer olaylar görülüyor. Allah her şeye kadirdir" dedi.