Su Kuyusuna Taş Doldurarak, Köyün Suyunu Kestiler

Su Kuyusuna Taş Doldurarak, Köyün Suyunu Kestiler
Giresun'un Eynesil ilçesine bağlı İshaklı köyü Ortaorman mevkiinde 2 yıl önce açılan 3 adet su kuyusuna kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce taş...

Giresun'un Eynesil ilçesine bağlı İshaklı köyü Ortaorman mevkiinde 2 yıl önce açılan 3 adet su kuyusuna kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce taş doldurularak, köyün suyu kesildi.

Açılan 3 kuyudan bir tanesine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sabotaj uygulandığı iddia eden Giresun İl Özel İdaresi Jeoloji Mühendisi Tahsin Okusal, "İl Özel İdaresi aracılığı ile 3 tane kuyu açıldı, bu kuyulardan netice alınmadı bir tanesi sabotaja uğradı dolduruldu. 1,56 litre saniyede akan bir kuyuydu biz bu kuyuyu hayata geçiremedik. Çünkü vatandaşlar tarafından kuyu dolduruldu tıkandı. Aynı noktaya 180 metre derinliğinde ikinci bir içme suyu sondaj kuyusu planladık bunun da ihalesi yapıldı. İl Özel İdaresi tarafından şu anda ilgili yüklenici firma yetkilileri burada ve sondaj makinemiz Eynesil ilçesine geldi" dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Ziya Köse ise, köydeki su sorununu bildikleri için burada teknik araştırmalar yaptıklarını belirtti.

Köse, "Daha önce buraya 2 tane kuyu açtırdık bunlardan bir tanesi kapandı 2. bir kuyu açtırdık ama yeterli seviyeye inmediği için buradan yeteri kadar su alınamadı ama yapılan teknik araştırmada yüzde 100 olmasa da su olduğu yönünde tespit yapıldı. Tekrar buraya üçüncü bir sondajla beraber 180 metre ama eğer bir sıkıntı olursa 200 metreye kadar inebiliriz. Buradaki kuyumuzdan 1 buçuk litre civarında su çıkmıştı ama her ne hikmetse birileri buraya sabotaj yaptı kuyuyu doldurdu ve yeniden buranın açılması mümkün olmadı. Yeni açılacak kuyuda bir su bulursak 1 buçuk litre ve daha üsttü bir suda köyün büyük bir bölümünün ihtiyacını karşılamış olacak" diye konuştu.

Su Kuyusuna Taş Doldurarak, Köyün Suyunu Kestiler

Su Kuyusuna Taş Doldurarak, Köyün Suyunu Kestiler

Kaynak:IHA