Şubat Ayında 10 Bin Öğretmen Alınacak

Şubat Ayında 10 Bin Öğretmen Alınacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında, Şubat ayında öğretmen ataması yapılacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, emekli olacak olan öğretmenlerin yerine Şubat ayında 10 Bin atama yapılacağını söyledi.

Şu anda 126 Bin öğretmen açığının olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, hepsinin bir anda yapılmasının mümkün olmadığını, işin bütçe tarafının olduğunu söyledi.

“ŞUBAT’TA 10 BİN ÖĞRETMEN İNŞALLAH ATAYACAĞIZ”

Tayin bekleyen öğretmenlere ilgili soru üzerine Erdoğan, “Tayin bekleyen öğretmenler daha henüz tabi öğretmenlik noktasında böyle bir hakkı kazanmış değiller. Ocak'ta emekli olacak öğretmenler var, yaklaşık 8 bin 500 civarında emekli olacak öğretmenler var. Emekli olacak öğretmenlerin yerine de biz Şubat’ta 10 bin öğretmen inşallah atayacağız. 10 bin öğretmeni alacağız Şubat'ta. Bunların hepsi boşluk dolmadan yürüsün istiyoruz. Biz 10 yılda 400 bin öğretmen milli eğitime kazandırdık. Bizden önceki dönemlerde böyle bir şey yok. Şu anda da bizde bir yılda ne kadar emekli var, şu kadar. O emekli öğretmenlerin yerini hem dolduracağız. Bir de ona artı. niye? Şu anda bizim 126 bin öğretmen açığımız var. Bunu da hallederken bir anda halletmemiz mümkün değil. Çünkü bütçe de buna müsaade etmesi lazım. Bütçeyi bir kenara koyup da bütçe velev ki öyle olsun bütçe açık versin hiç önemli değil ama bu 126 bini hemen ata. Olmaz. Bütçemizi dikkatli bir şekilde kullanacağız. Ona göre de adımlarımızı atarken diyelim ki önümüzdeki 4 yıl 5 yıl içerisinde bu öğretmen açığımızı da tamamen sıfırlamış olacağız. Burada da bir sıkıntımız yok. 4+4+4 ile Türkiye bir defa çok önemli bir değişimi dönüşümü yaşıyor. Ama istiyoruz ki bu dernekler bu arkadaşlarımız kesinlikle bu adımları atmak suretiyle eğer bu işi okula dönüştürme eğer okul istemiyorlarsa kendilerine bir alternatif daha verdik açık lise dedik, gelin açık liseler kurun” dedi.

“Arayış içindesiniz galiba” sorusu üzerine “Biz arayışımızı yaptık. Bunları bitirdik” diyen Erdoğan, “Nihai model bu mu” sorusuna, “Tabi bunlar, bu anlattıklarım. Ama onların varsa farklı bir şeyi ha onu bize sunsunlar. Bizim geri dönmemiz diye bir şey asla söz konusu değil” yanıtını verdi.