Süleyman Kuku Hocaefendi Vefat Etti

Süleyman Kuku Hocaefendi Vefat Etti
Faruk Meyan müstear ismi ile birçok kıymetli kitabı Türkçe'ye çeviren Ehl-i Sünnet ulemasından Trabzonlu emekli albay Süleyman Kuku Hoca Efendi vefat etti.

Son asrın büyük mutasavvıflarından Abdulhakim Arvasi hazretlerinin oğlu, İstanbul'da Kadıköy ve Üsküdar müftülüğü yapmış olan Ahmet Mekki efendiden ve kuleli Askeri lisesinden hocası olan Hüseyin Hilmi Işık Efendiden yetişen Süleyman Kuku Hoca Efendi, 81 yaşında vefat etti.

Sürmene'nin manevi şahsiyetlerinden, ehli sünnetin son büyük kalelerinden Süleyman Kuku Hoca Efendinin cenazesi bugün (Cumartesi) Trabzon'un Sürmene ilçesi Baştımar Köyündeki Baştımar Camisinde İkindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

SÜLEYMAN KUKU HOCA EFENDİ

1938 yılında Trabzon'un Sürmen ilçesi Baştımar köyünde doğdu. Ceylanoğulları sülalesindendir. Kuleli Askeri Lisesi ve Dil Tarih-Coğrafya Fakültesi'ni bitirdi. Kuleli Askeri Lisesi ve Ordu Dil Okulu'nda uzun yıllar öğretmenlik yaptı. 
Abdülhakim Arvasi'nin oğlu Üsküdar Müftüsü Ahmet Mekki Üçışık ve Kuleli Askeri Lisesi'nden hocası Hüseyin Hilmi Işık'tan özel dersler aldı. 
İngilizce, Fransızca, Rusça, Urduca, Arapça ve Farsça dillerini biliyor. 
Arapça ve Farsça bir çok eseri Türkçeye çevirdi. Bazı Osmanlıca eserleri bugünkü Türkçeye aktardı.
30'dan fazla bulunan eserlerinde ve tercümelerinde 'A.Faruk Meyan' müstear ismini kullandı.