Sultanahmet Meydanı’nda polise bombalı saldırı

Sultanahmet Meydanı’nda polise bombalı saldırı
Sultanahmet'te bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü'ne bombalı saldırı düzenlendi. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

İSTANBUL VALİSİ: CANLI BOMBA ÖLDÜ, 2 POLİS YARALANDI.

İstanbul Valisi Şahin, Sultanahmet'teki bombalı saldırıya ilişkin "Bir kadın canlı bomba, Turizm Şube Müdürlüğü'ne gelerek, üzerindeki bombayı patlatıyor. Bir polis memuru ağır yaralı, bir polis memuru da hafif yaralı. Canlı bomba da ölü" dedi.

Sultanahmet'te bulanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü'ne bombalı saldırı düzenlendi. Patlamada ilk belirlemelere göre bir polis yaralandı. Yaralı polis Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi atına alındı.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. İkinci bir patlama ihtimalini değerlendiren polis, bina çevresinde güvenlik tedbirleri aldı. Olay yerine boma imha uzmanları da sevk edildi. Sultanahmet Meydanı'ndaki hareketlilik sürüyor.

YARALI POLİSİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Sultanahmet’teki bombalı saldırıda yaralanan polisin kimliği belli oldu. Yaralı polis memurunun Turizm Şube Müdürlüğünde görevli Kenan Kumaş olduğu öğrenildi. 

POLİSLERİN SAĞLIK DURUMLARI 

Sultanahmet’deki bombalı saldırıda 1’i ağır 2 polis memuru yaralandı. Saldırının ardından hafif şekilde yaralanan 1 polis memuru hastaneye getirildi.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ambulansla getirilen polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.