Sümela Manastırı'nda 88 yıl sonra ayin

Sümela Manastırı'nda 88 yıl sonra ayin
Sümela Manastırı'nda yarın düzenlenecek ayini yönetecek olan Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Karadenizlilerin mert olduklarını, misafirperver olduklarını biliyoruz, onun için her şeyin güzel geçeceğinden eminiz" dedi.

Tarihi Sümela Manastırı'nda 88 yıl aradan sonra düzenlenecek ayine katılmak için İstanbul'dan Trabzon'a giden Patrik Bartholomeos, Atatürk Havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sümela Manastırı'nda Hükümetin izniyle bir ayin yapacaklarını belirterek, ayinin yarın sabah düzenleneceğini, ayini yönettikten sonra akşam İstanbul'a döneceğini kaydetti.

Manastırda düzenlenecek ayin için Rusya, Yunanistan ve Gürcistan'dan binlerce kişinin Trabzon'a geldiğini ifade eden Bartholomeos, şunları kaydetti: "Herkes bu ayini, duayı hasretle bekliyor. Bu açıdan Hükümetimize ve özellikle Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay'a hakikaten müteş ekkiriz. Dualarımız birlik ve beraberlik için olacak, dünya barışı için olacak. Zaten idealimiz Türkiye olarak dünya barışıdır. Bizim de Patrikhane olarak idealimiz dünya barışına katkıda bulunmaktır. Bu amaçla gidiyoruz. En iyi niyetlerle ve dileklerle. Karadenizlilerin mert olduklarını,, misafirperver olduklarını biliyoruz, onun için her şeyin güzel geçeceğinden eminiz."

Bartholomeos ve beraberindeki din adamları daha sonra THY'nin tarifeli uçağıyla Trabzon'a hareket etti.