Sümela Manastırı'ndaki Ayin başladı

Sümela Manastırı'ndaki Ayin başladı
Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda 88 yıl aradan sonra bu yıl ilk kez Ortodoks Hıristiyanlar ayin düzenliyor...

Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda 88 yıl aradan sonra bu yıl ilk kez Ortodoks Hıristiyanlar ayin düzenliyor. Manastırda saat 10.15'de başlayan ayine Rusya Federasyonu, Yunanistan, Gürcistan ve yurt içinden gelen çok sayıdaki Ortodoks Hıristiyan katılıyor.

sumela-ayini-2.jpg

Hıristiyan aleminde ''Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü'' olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 15 Ağustos tarihinde düzenlenen ayini, Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos yönetiyor.

Ayine katılmak üzere dün ve bu sabah Trabzon'a inanç turizmi kapsamında gelen turistler, otobüslerle Sümela Manastırı'na giderken, ayine, manastırdaki alanın sınırlı olmasından dolayı yaklaşık 500 kişilik bir grup katılıyor. Ayine katılamayanlar ise manastırın aşağı kısmındaki ören yerinde kurulan dev ekrandan ayini izleyebiliyor.

sumela-ayini-1.jpg

Öte yandan bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, ayini yaklaşık 50 yabancı gazeteci takip ediyor. Yunan Devlet Televizyonu da ayini canlı olarak yayınlıyor.