Sümeyye Erdoğan Bayraktar: "Kürtler Ve Türkler Aynı Gövdenin Dallarıdır"

Sümeyye Erdoğan Bayraktar: "Kürtler Ve Türkler Aynı Gövdenin Dallarıdır"
Genel başkan yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) 13. şubesinin Batman'daki açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın...

Genel başkan yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) 13. şubesinin Batman'daki açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar,

Kürtler ve Türkler'in aynı gövdenin dalları olduğunu belirterek, "Ayrılığa ve düşmanlığa hiç vaktimiz yok. Terör örgütünün ekmeye çalıştığı nifak tohumları bizim kardeşlik coğrafyamızda asla yeşeremez. Kürt kardeşimiz PKK terör örgütünün yüzünü çok iyi biliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, genel başkan yardımcısı olduğu KADEM'in 13. şubesinin Batman'daki açılışına katıldı. Derneğin açılışını KADEM Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz ile birlikte yapan Sümeyye Erdoğan Bayraktar, derneğin açılışı vesilesi ile Batman'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Batman'ın Güneydoğu'nun en özel şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Bayraktar, Batman'ın 10 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu belirtti. Batman'ın zenginliklerini kendi bünyelerine dahil etmek ve KADEM'i güçlendirmek için Batman'da bulunduğunu vurgulayan Bayraktar, "KADEM 13. temsilciliğini burada açıyor. Batmanlı kadınlarımızın bize güç katacağına gönülden inanıyoruz. Son zamanlarda ülkemizin en çok ihtiyacı olan kardeşlik harcının Batman'da da karılacağını çok iyi biliyoruz. Değerlerine sadık, gücünü dayandığı manevi dinamiklerden alan bir ilimiz olan Batman, bize kardeşliğin en güzel meyvelerini verecektir. Buna gönülden inanarak buraya geldik" diye konuştu.

"KÜRTLER VE TÜRKLER AYNI GÖVDENİN DALLARIDIR"

Kürtler ve Türkler'in aynı gövdenin dalları olduğunu belirten Bayraktar, "Zira biliyoruz ki bizim ayrımız gayrımız yoktur. Kürtler ve Türkler aynı gövdenin dallarıdır. Horasan'dan bu yana bir bütünün iki yanıdır. Aynı mezarda yan yana uyur bizim atalarımız. Bu nedenle geleceğimiz de tıpkı geçmişimiz gibi bir ve beraber olacaktır. Ayrılığa ve düşmanlığa hiç vaktimiz yok. Terör örgütünün ekmeye çalıştığı nifak tohumları bizim kardeşlik coğrafyamızda asla yeşeremez. Kürt kardeşimiz PKK terör örgütünün yüzünü çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIN ELİNE SİLAH VEREN, ONLARI ÖLÜME GÖNDEREN, ANNELERİ ÇOCUKLARI GÖZÜ ÖNÜNDE VAHŞİCE ÖLDÜREN BİR ÖRGÜTÜN HİÇBİR GELECEĞİ OLAMAZ"

"Çocukların eline silah veren, onları ölüme gönderen, anneleri çocukları gözü önünde vahşice öldüren bir örgütün hiçbir geleceği olamaz" diyen Bayraktar, şunları kaydetti:

"Gençlerimizi terörün kıskacından kurtarmalıyız. Bu hepimizin ortak sorunudur. Ve ben inanıyorum ki bir gün Batman'ın dağlarında terör mücadelesi vermek yerine kardeşlik türküsü söyleyeceğiz sizlerle beraber. İnşallah KADEM bu kardeşlik duygusunu tüm kalplere yerleştirmek için tüm gayreti ile çalışacak. Batman'ın dirayetli ve güçlü kadınların bize bu çatı altında bu amaçlar uğruna bize omuz vermesini bekliyoruz. Bu coğrafyada kadınlar her zaman güçlü olmuştur. Şimdi bu gücün Güneydoğumuzun huzurlu günlerine dönmesi ve ülkemizin güçlü demokrasinin inşası için kullanmalıyız. Fitneye, öldürmeye, teröre karşı tek yürek olarak çocukların gençlerin geleceği için iş birliği yapmalıyız. Bunun için yapacağımız şey teröre karşı yek vücut olmak. Bu kararlılık olduğu müddetçe terör örgütünün sinsi niyetleri Batmanlı çocukları, Batmanlı kadınların geleceğini ellerinden alamaz. KADEM bu noktada kadınların sorunlarına neşter atmaya talip. Kadına yönelik şiddetle mücadele bu sorunların başında geliyor. Anadolu insanının ferasetinin bu konuya da merhem olacağına inanıyoruz. KADEM çok genç bir dernek olmasına rağmen arı gibi çalışan mensuplarıyla bugün çok ileri bir noktaya ulaştı. Ulusal ve uluslararası alanda kendini ispatladı. Şimdi istiyoruz ki Batmanlı kadınları da bu zincirin halkası yapalım. Ben inanıyorum ki kısa sürede Batman'da bir KADEM farkı oluşacak. Burası Türk, Kürt, Arap tüm kadınlar için çözümün adresi olacaktır."

KADEM Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz ise, törende yaptığı konuşmada derneğin faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın dua okumasının ardından kurdele kesilerek KADEM şubesi açıldı.

KADEM'in açılış törenine Batman Valisi Ahmet Deniz, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar: "Kürtler Ve Türkler Aynı Gövdenin Dallarıdır"

Sümeyye Erdoğan Bayraktar: "Kürtler Ve Türkler Aynı Gövdenin Dallarıdır"

Kaynak:IHA