Süper Kızlar Hiç "MESUT" Değil

Süper Kızlar Hiç "MESUT" Değil
Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası 2. tur ilk maçında hakem kurbanı olan Ardeşen GSK, İzmir BŞB ile berabere kaldı.

Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası 2. tur ilk maçında Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, karşılaşmanın hakemleri Mesut Erdoğan ile Muhammet Turan'ın berbat bir yönetim gösterdiği maçta İzmir Büyükşehir Belediyespor ile 26–26 berabere kaldı.

Karşılaşmanın berabere tamamlanmasıyla Ardeşen GSK, İzmir BŞB karşısında yenilmezliğini sürdürürken rakibini ilk kez mağlup edemedi. Ardeşen MYO Spor Salonunda hakemlerin berbat bir yönetim gösterdiği karşılamanın ilk yarısı  10–11 İzmir BŞB üstünlüğünde tamamlandı. Maçın rövanşı ise, 7 Aralık Cumartesi günü İzmir Celal Atik Spor salonunda oynanacak.

HAKEMLER: Mesut Erdoğan, Muhammet Turan

Ardeşen GSK: Jelena Pirsl, Kübra Şen (6), Neslihan Yakupoğlu (4), Maria Adina Ghidoarca (1), İoana Manolia (4), Rüveyda Halıcı (1), Mehtap Gençoğlu (3), Serpil Abdioğlu, Perihan Topaloğlu (8), Mesude Adıyaman

İzmir BŞB: Berna Zor, Fatma Atalar (3), Gonca Nahçıvanlı (1), Burcu Pirinçli, Aslı İskit (7), Ümmü Gülsüm Bedel (2), Yağmur Toprak (2), Yasemin Kaya (1), Şeyma Atasever (2), Sibel Karameke, Seda Yörükler (4), Yasemin Güler (2), Rabia Kübra Gökdeniz, Özlem Sürek, Esin Sağdıç (2)

ardesen-genclik-ve-spor-kulubu-izmir-buyuksehir-belediyespor-1.jpg

HAKEMLER MAÇI KATLETTİ!

Karşılaşma da hakemlerin aldığı kararlar sonucu, maçın büyük bir bölümünü eksik oyuncu ile oynamak zorunda kalan Ardeşen GSK, maçın son dakikalarında ise yine bariz hakem hataları sonucu skoru koruyamadı.

Son dereye kıyasıya mücadeleye sahne olan karşılaşmada, Ardeşen GSK’nın kanat oyuncusu Kübra Şen kırmızı kart görerek oyun dışı bırakıldı.

Ardeşen GSK, karşılaşmanın her iki devresinde de maçın büyük bir bölümünü 5 kişi oynamak zorunda kalırken, rakibine karşı kurduğu her oyun üstünlüğünde, hakem tarafından oyuncusu alınarak, skor korumasına müsaade edilmedi. Adeta kurgulanmış bir oyun gibi sürekli Ardeşen'in skor kaybı için uğraşan hakemler tarafından alınan yersiz hatalar taraftarı adeta çılgına çevirirken, son 60 saniye kala Ardeşen GSK’yı öne geçiren hatasız golü ise bile bile saymadı.

Daha sonra, Ardeşen GSK atağı sırasında rakip takım mola alırken, mola sonrası top Ardeşen GSK’da olması gerekirken, İzmir’e verildi. Hakemler son 60 saniye de, İzmir ekibinin maçı kazanması için elinden gelen mücadeleyi sergilese de hedefine ulaşamadı ve Ardeşen GSK’nın güçlü savunması ile karşılaşma berabere tamamlandı.

PERİHAN VE JELENA OYNADI

ardesen-genclik-ve-spor-kulubu-oyuncusu.jpg

2 gün önceki lig maçında, aldığı darbe sonucu sakatlanan Perihan Topaloğlu, İzmir BŞB karşısında da forma giyerken, attığı 8 gol ile maçın en skorer oyuncusu oldu. Belinden sakatlığı bulunan Kaleci Jelena ise bugün kalede yer alırken, Serpil Abdioğlu ise savunmada yer aldı. Karşılaşma da kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Kübra Şen ise 6 gol atarak skora önemli katkı sağlayan ikinci isim oldu. İzmir BŞB savunması arasında zor anlar yaşayan Neslihan Yakupoğlu ise 4 gol kaydederken, Neslihan’a yapılan sert faullere rağmen, çok sayıda 7 metre atışı hakemler tarafından verilmedi. Takımın Romen oyuncusu İoana Manoila ise 4 gol kaydederken, bugün ki 7 Metre atışlarını omuzlayan Mehtap Gençoğlu 3 gol kaydetti. Kanatta, orta oyun kurucuda ve sağ-sol oyun kurucularında görev alan Rüveyda Halıcı 1 gol kaydederken, savunma da kazandığı toplarla taraftarın takdirini topladı. Adina ve Mesude ise skora katkı sağlayamadı.

ardesen-genclik-ve-spor-kulubu.jpg