Süper Kupa maçından sonraki açıklamalar - VİDEO

Süper Kupa maçından sonraki açıklamalar - VİDEO
Trabzonspor'un kazandığı TFF Süper Kupa mücadelesinden sonra her iki takımın teknik direktörünün açıklamaları...

TFF Süper Kupa mücadelesinde Trabzonspor'a 3-0 yenilen Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, bordo-mavili ekip karşısında futbol adına çok fazla bir şey ortaya koyamadıklarını ifade ederek, kupayı kazanan rakiplerini tebrik etti.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, Trabzonspor'u tebrik ederek, böyle bir sonuç beklemediklerini söyledi.

İyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Sağlam, "Hazırlık maçlarında ciddi rakiplerle oynamıştık. İyi mücadele ve iyi futbol vardı. Gelecek adına iyi bir tablo ortaya çıkarmıştık. Çok açık konuşma gerekirse futbol adına çok fazla değer üretemedik, çok fazla şey ortaya koyamadık. Sonucunda da haklı bir mağlubiyet aldık. Tek karşılaşmada bir kupa sahibi olmak bizim içinde önemliydi. Hele hele lig kupasından sonra bunu da alıp sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyorduk. Kupayı hak eden kazandı. Trabzonspor'u tebrik ediyorum" dedi.

Bir basın mensubunun, sahada yeni transferlerden sadece birisinin bulunduğu şeklindeki sorusu üzerine Sağlam şunları söyledi: "Şu anda bu sezon kadromuza kattığımız önemli oyunculardan Insua, Stepanov, Nunez, geçen sezon takımın yükünü çeken Hüseyin kadroda yoktu. Dört tane önemli oyuncunun olmaması bizi performans adına olumsuz etkilemiştir ama geçen sezon boyunca bu türlü eksikliklerin arkasına sığınmadık. O yüzden kadro sıkıntısı yaşamadan şampiyon olduk. Böyle bir mazeretin arkasına sığınmak istemiyorum. Fakat oynamayan oyuncuların da katılımıyla daha iyi olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, Volkan'ın bir pozisyonda verdiği tepki sonrası oluşan gerginlikle ilgili bir soru üzerine ise geçen sezon aynı zamanda Fair-Play Ligi'nde de şampiyon olduklarını dile getirerek, "Bu anlamda da bütün ülkenin sempatisini kazandık. Taviz vermeyeceğimiz bir konu varsa o da budur. Oyuncular kötü oynayabilir, performansı sahaya yansıtamayabilir ama Bursasporlu futbolcuya yakışan davranışı sergilemeliyiz. Saha içinde hoşumuza gitmeyen bir kaç hareket oldu. Hareketi sahipleriyle değerlendirip yapmamaları konusunda uyarmamız gerekir. Disiplin zafiyeti dememek lazım. Bu çocuklar geçen sezonu en az kart görerek en centilmen bitirmeyi başardılar. Oluşan skor karşısında soğukkanlılığımızı korumalıyız. Kendimize hakim olmak zorundayız. Orada Volkan ile diyaloğum olmadı. Hakemin yanından aldım onu biraz sert olmuş olabilir ama taviz vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yeni sezona, yapabileceklerinin en iyisini yaparak ilk 5 içinde yer alan Avrupa kupalarından da birisinde var olan bir takım hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayan teknik adam, "Geçen sezon şampiyon olduktan sonra bu sezonla alakalı hedefimizi açıkladık. Tabi şampiyonluk mücadelesinin içinde olmak istiyoruz. İllaki şampiyon olacağız, ikinci olacağız diye kendimizi baskı altına almak istemiyoruz. Yapabileceğimizin en iyisini yine yapmaya çalışacağız. Birçok takımımız harcamalar yaparken, çok büyük paralarla oyuncular alırken, biz kendi gerçeklerimizden uzaklaşmadan, takım içindeki dengeleri bozmadan transfer politikasıyla hareket ediyoruz. Ne kendimizi ne de taraftarımızı böyle bir baskı altına almak istemiyoruz" dedi.

Takımın seviyesini nasıl gördüğü, Şampiyonlar Ligi için yeterli bulup bulmadığı sorusunu ise Sağlam, şöyle yanıt verdi: "Ne umutsuzluğa kapılacak ne de karamsarlığa düşecek insanlarız. Takımımızın gücünü biliyoruz. Bundan sonraki dönemde de güçlendirme adına hamleler gerekiyorsa yaparız. Şampiyonlar Ligi ile alakalı ne kadar hazır olup olmadığımızı şimdi söylemek yersiz. 15 Eylüle kadar 5 haftamız var. Ama bizim bence ondan önce önümüzdeki lig maçını değerlendirip düşünmemiz lazım. Belki de bazı takımların bu gibi maçları, kendi gerçekleriyle yüzleşmesi, kendini başarıya götüren unsurları aklına getirmesi açısından olumlu olabilir. Geçen sezon oynadığımız kötü karşılaşmalardan sonra o maçlardan iyi dersler çıkarıp sonrasını ona göre yönlendirdik ve hep bu gibi kötü oyunlardan sonra güzel seyirler yakaladık. Bugünkü karşılaşmayı da belki o açıdan değerlendirdiğimizde bu maç gelecek adına olumlu olabilir. Tabi ki mağlubiyetten umutlanacak taraf yok ama iyi değerlendirebilmeyi becerebilirseniz, belki de kaybettiğinizden çok daha fazlasını size kazandıracak artı unsurlar da meydana çıkarabilir."

Ertuğrul Sağlam, "Herhangi bir oyuncuyu bırakmak gibi bir düşüncemiz yok" derken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda Sercan ile alakalı veya diğer oyuncularla alakalı takım içinde herhangi bir oyuncuyu bırakmak gibi bir düşüncemiz yok. Yine söylüyoruz. Herhangi bir oyuncumuzu bırakma gibi bir düşüncemiz yok."

Bursasporlu futbolcu Ozan İpek de, "Performansa gelirsek bende memnun değilim bugün oynadığım futboldan. Sezon başında olan şeyler. Hazır olmadığımızı bugün öğrendik. Bugün öğrenmemiz çok daha iyi. Bu mağlubiyetten hepimizin ders alması lazım. Bence bu iş hayırlı oldu, sezon öncesi olduğu için hayırlı oldu. Herkesin artık şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım" dedi.

Vederson ise yeni takımıyla ilk resmi maçını oynadığını belirterek, "Bu kupayı alamamakla çok şey kaybettik. Ancak sezon öncesi olması bize de bir ders oldu. Eksiklerimizi tamamlayıp en iyi şekilde hazırlanacağız" diye konuştu.

TRABZONSPOR CEPHESİ

TFF Süper Kupa'nın sahibi Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, gelecek yıl lig ve kupa şampiyonu olarak Süper Kupa maçına çıkmayı istediklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, geçen sene ligi kazanamadıklarını belirterek, "Lig şampiyonu olamamıştık. Süper Kupa da eksikti. Bunu almamız sevindirici. Bu kupayı geçen senenin kupası olarak görüyorum. Gelecek sezon her iki kupayı alarak Süper Kupa'yı oynamak isteriz. Futbolcularım bu sıcak havaya rağmen iyi mücadele ettiler, iyi ve özverili oynadılar. Bu kupayı kazanmamızdan da önemli. Bu maçı son şampiyonu yenerek almak bizim için iyi bir moral oldu" diye konuştu.

Bordo-mavili taraftarlardan övgüyle söz eden Güneş, "Stada sığmadılar. Bu taraftarın bizi sürükleyeceğini düşünüyorum. Onlara teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Tecrübeli çalıştırı maçla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Çok eksiğimiz var. Kazanmamız, her şeyin iyi oldu anlamına gelmez. Bu tür maçlarda eksiğimizi göreceğiz. İyi çalıştık ve bu sahaya olumlu yansıdı. Biz 3-0'dan sonra daha rahat olmalıydık, oyunu tam yönetemedik. Biraz daha akılcı olmalıydık."

Bu arada Güneş, Selçuk ve Ceyhun'un milli takıma çağrılmamasıyla ilgili bir soruya da, "Burada takdir hocanındır. Biz hepimiz Türkiye'yi temsil ediyoruz. Milli takım hepimizin milli takımıdır. Sadece Hiddink'in takımı değildir. Hocalar kişisel tercihler yapabilirler. Hatalar da olabilir ama sonunda doğru yol bulunabilir. Selçuk bana göre Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncusudur. Ama benim de zaman zaman milli takıma almadığım oyuncular olmuştur. Milli takıma alınmadığı için Selçuk kötü oyuncu olmaz" yanıtını verdi.

Teknik direktör Güneş, Teofilo'nun tartışıldığının hatırlatılması üzerine de, "Teofilo'nun oyunculuğunu tartışmam. İyi oyuncuydu ama verimi düşüktü. Fizik olarak daha iyi olması lazım. Böylece tekniğini daha iyi kullanabilir. Sıkıntıları vardı, lige alışmamıştı" yorumunu yaptı.

Teofilo ise Türkiye'nin en iyi taraftarına sahip olduklarını ifade ederek, "Gittiğimiz her yere geliyorlar. Bugün beni de şaşırttılar, çünkü tribünleri tıka basa doldurdular. Onları bu sonuçla mutlu ettiğimiz için sevinçliyim" diye konuştu.

Selçuk da bu sıcak ortamda bizi desteklemeye gelen taraftarlara teşekkür ederek, bu galibiyeti onlara armağan etti.

Milli takım konusunda bir şey söyleyemeyeceğini anlatan Selçuk, "Başımızda hocamız var tercih meselesidir. Daha önceki kampa çağrılmıştım, demek ki eksiklerimiz var. Daha iyi çalışıp yine çağrılmayı istiyorum" şeklinde konuştu.