Süper Kupa’nın Sahibi Trabzonspor

Süper Kupa’nın Sahibi Trabzonspor
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen Turkcell Süper Kupa'da Trabzonspor mutlu sona ulaştı.

Turkcell Süper Kupa maçında Demir Grup Sivasspor'u 4-0 yenen Trabzonspor, tarihinde üçüncü kez Süper Kupa'yı kazandı. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan müsabakayı bordo-mavililer Cornelius (2), Larsen ve Bakasetas'ın golleriyle 4-0 kazanarak kupanın sahibi oldu. Trabzonspor 90+5. dakikada Emrehan Gedikli ile bir penaltı atışından da yararlanamadı. Trabzonspor, karşılaşmanın ardından düzenlenen törenle kupasını havaya kaldırdı.

Spor Toto Süper Lig şampiyonu ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonunu karşı karşıya getiren ve bu yıl 16. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı.

Karşılaşmanın ilk yarısını bordo-mavililer Cornelius'un attığı golle 1-0 önde tamamladı. Maçın 2. yarısında etkili bir performans ortaya koyan Trabzonspor üst üste bulduğu gollerle farkı açtı. Cornelius, Larsen ve Bakasetas'ın golleriyle Karadeniz ekibi sahadan 4-0 galip ayrılarak kupanın da sahibi oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen kupa töreninde futbolcular tek tek madalyalarına ulaştı. Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır, Süper Kupa'yı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden aldı.

Tribünlerde bordo-mavi coşku

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda kendilerini ayrılan tribünlerin tamamını dolduran Trabzonsporlu taraftarlar bitiş düdüğünün ardından büyük bir sevinç yaşadı. Bordo-mavili taraftarlar kupayı kazanan futbolcularını tribüne çağırarak önce alkışladı, daha sonra üçlü çektirdi. Kupa seremonisi sonrası büyüyen coşku ile taraftarlar şampiyonluk şarkıları söyledi.

Abdullah Avcı ile 3. kupa

Sivasspor'u mağlup eden Trabzonspor, 2010 ve 2020 yılından sonra 3. kez Süper Kupa'ya ulaştı. Karadeniz ekibinde 1,5 yıldır görev yapan Abdullah Avcı, 2'si Süper Kupa, 1'i lig şampiyonluğu olmak üzere 3. kupasını kazandı.

Maçın oyuncusu BİP ile seçildi

Turkcell Süper Kupa finalinin en iyi oyuncusu, BİP üzerinden belirlendi. Karşılaşmanın son dakikalarından kupa seremonisine kadar süren canlı oylamada, BİP kullanıcıları "Turkcell Süper Kupa" kanalından canlı oylamada belirlenen 6 aday arasından en iyi oyuncuyu belirledi. Maçta 2 gole imza atan Andreas Cornelius maçın oyuncusu seçildi. Danimarkalı golcü ödülü aldıktan sonra basın mensuplarına poz verdi.

Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda üçüncü kez Süper Kupa'yı kazandı

Süper Kupa'da üçüncü kez mücadele eden Trabzonspor üçte üç yaptı.

Bordo-mavili takım, 2010 ve 2021 yıllarında yine Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Süper Kupa maçlarında kupayı kazanmayı başarmıştı. Trabzon ekibi, 2010 yılında Bursaspor'u 3-0 mağlup ederek kupayı müzesine götürmüştü. Trabzonspor, 2021 yılında da Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek kupayı kazanmayı bilmişti.

Trabzonspor, Süper Kupa sayısında Fenerbahçe'yi yakaladı

Bordo-mavili takım Süper Kupa sayısında Fenerbahçe'yi yakaladı.

Trabzonspor, üçüncü kez Süper Kupa'yı kazanarak bu organizasyonda en çok mutlu sona ulaşan ikinci takım unvanını Fenerbahçe ile paylaştı.

Süper Kupa'yı en fazla kazanan takım 6 kez ile Galatasaray. Beşiktaş ise iki kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Demir Grup Sivasspor'u 4-0 mağlup eden Trabzonspor, Süper Kupa tarihinin de en farklı galibiyetini aldı. Bundan önce en farklı galibiyeti, 2010 yılında yine bordo-mavilil ekip, Bursaspor'u 3-0 mağlup ederek elde etmişti.

Süper Kupa’nın Sahibi Trabzonspor

Süper Kupa’nın Sahibi Trabzonspor

Süper Kupa’nın Sahibi Trabzonspor

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.