Süper Lig’de Maçlar 1 Hafta Ertelendi

Süper Lig’de Maçlar 1 Hafta Ertelendi
Spor Toto Süper Lig’de maçlar 1 hafta ertelendi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig karşılaşmalarını 1 hafta süreyle erteledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılınç’ın başkanlığında gerçekleştirilen, Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören , Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve kulüp başkanlarının katıldığı toplantıdan erteleme kararı çıktı. Daha önce 10 Nisan’da başlayacağı kaydedilen 27. Hafta, 1 hafta sonraya ertelendi.

Fenerbahçe'ye yapılan silahlı saldırı nedeniyle, Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta maçları 1 hafta ertelendi. TFF, dün yaptığı açıklamada; Fenerbahçe'nin kupada Mersin ve ligde de Bursaspor ile oynayacağı maçları ertelemişti. Kulüp başkanları ile yapılan görüşmelerin ardından yeni bir kararın altına imza atan TFF Yönetimi, Süper Lig'de oynanacak olan 27. hafta maçlarının ileri bir tarihte oynanmasına karar verdi.

Öte yandan, Fenerbahçe Yönetim Kurulu toplantısının ardından konuşan Kulüp Hukuk İşleri Sorumlusu Deniz Tolga Aytöre, Süper Lig’in ertelenmesi yönünde bir talepte bulunmadıklarını ama olay aydınlanana kadar futbol oynama niyetleri olmadığını söyledi.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyla ilgili bir araya geldi. Riva'da yer alan TFF'nin merkezine gelen Bakan Kılıç'ı, TFF Başkanı Demirören ve yöneticiler kapıda karşıladı. Bakan Kılıç, Demirören ve Gümüşdağ, yaşanan olayları masaya yatırmak için toplantı odasına geçti. TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu, Mustafa Beyazlı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan da toplantıya katıldı.