Sur’da Hayat Kısmen Normale Döndü

Sur’da Hayat Kısmen Normale Döndü
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin 6 mahallesi ile 1 caddesinde 4 gün önce ilan edilen, ancak 3 mahallesinde dün kaldırılan sokağa çıkma yasağı bugün...

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin 6 mahallesi ile 1 caddesinde 4 gün önce ilan edilen, ancak 3 mahallesinde dün kaldırılan sokağa çıkma yasağı bugün tamamen kaldırıldı. İlçede hayat kısmen normale dönerken, esnaflar temizliğe başladı. Yasak süresince şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçede, tarihi bir cami büyük zarar gördü.

Diyarbakır Valiliği'nce, ilçedeki terör örgütü varlığı nedeniyle 6 mahallesi ile 1 caddesinde 10 Ekim'de sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur ilçesinin 3 mahallesinde dün yasağın kaldırılmasının ardından bugün sabah saatlerinde yasağın devam ettiği Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Zırhlı polis araçları ve kepçelerle sokaklara giren polis ekipleri, buralardaki hendekleri de kapatarak, barikatları kaldırdı. Operasyonun tamamlanmasının ardından ilçenin tamamında sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Yasağın 15.30'da kaldırılması ile birlikte ilçede hayat kısmen normale döndü. Polisin yasak nedeniyle kurduğu barikatları kaldırdığı ilçede, esnafların çoğu henüz kepenk açmazken, kepenklerini kaldıran esnaflar ise temizlik çalışmalarına başladı. Bunun yarı sıra ara sokakları savaş manzaralarını andıran ilçede çatışmalar nedeniyle birçok ev ve işyeri zarar gördü. Bazı evlerin duvar ve kapılarına onlarca merminin isabet ettiği görüldü.

4 gün boyunca yoğun silah seslerinin geldiği ve şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçede, tarihi bir cami de büyük zarar görürken, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Diyarbakır Surlarının bazı bölümlerinin de mermilerin hedefi olduğu gözlendi.

Sur’da Hayat Kısmen Normale Döndü

Sur’da Hayat Kısmen Normale Döndü

Kaynak:IHA