Suriye’de Oğlu Ölen Babadan İddialar

Suriye’de Oğlu Ölen Babadan İddialar
Suriye’de Esad rejimine karşı savaşırken hayatını kaybeden Burak Yazıcı’nın babası Hasan Yazıcı, bazı iddialarda bulunarak hedefi Kudüs’ün fethi olan çok daha büyük bir savaşın başlayacağını iddia etti.

Suriye’de Esad rejimine karşı savaşırken hayatını kaybeden Burak Yazıcı’nın babası Hasan Yazıcı, Cenevre görüşmelerinden çıkacak karanın Suriye’de savaşı durdurmayacağı, hedefi Kudüs’ün fethi olan çok daha büyük bir savaşın başlayacağını iddia etti.

El Kaide’ye bağlı gruplar tarafından 9 Mart 2013 tarihinde Halep Kenti’ne düzenlenen baskında hayatını kaybeden Rizeli Burak Yazıcı’nın babası Hasan Yazıcı Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili ilginç iddialarda bulundu. Son dokuz ay içerisinde dokuz kez Suriye’ye giriş yaparak oğlu Burak’ın mezarını ziyaret ettiğini belirten Yazıcı, orada gördükleri ile Türk medyasında anlatılanların aynı olmadığını söyledi.

Yazıcı, Esad ve ailesinin Nusayri inancını benimsediklerini ileri sürerek, “Nusayri kafir demektir. Kurucusu Muhammet El Nusayri günümüzden 800 yıl önce Şam’da bir Şi imamıydı. Hazreti Ali’yi peygamber olarak kabul etmişlerdi. Ülkemizdeki Alevilikten çok farklı bir Alevilik yaşıyorlardı. Muhammet El Nusayri bir vaazında Rabbimizin Hazreti Ali suretinde dünyaya geldiğini daha sonra aya çıktığını söylemiş. Nusayrilik Hazreti Ali’nin yaradan olduğunu iddia eden sapık bir inanç türüdür. Suriye’nin Yüzde 10’u da Nusayri'dir” dedi.

"CENEVRE’DEN ÇIKACAK KARAR SAVAŞI DURDURMAZ"

Oğlu ve Esad’a karşı savaşanlara terörist denmesine tepki gösteren Yazıcı, “Terörist dedikleri. Kelle kesiyor denilen insanlardan Rabbimiz razı olsun. Kimsenin de kellesini kesmiyorlar. Defalarca Suriye’ye gittim. Ailemle birlikte oğlumun mezarını ziyarete gidiyorum. Benim oğlum da onlardan bir tanesiydi. Kimsenin de kellesini kesmedi” ifadelerini kullandı.

Yazıcı, Suriye’de yaptığı görüşmeler sırasında El Kaide’ye bağlı grup liderlerinin Cenevre’den çıkacak kararları tanımayacakları yönünde bilgiler aldığını ifade edip, “Cenevre 2 toplantısı yapılıyor. Zamanla bu söylediğime herkes hak verecek. Orada tüm dünyanın alacağı ateş kes kararı oradaki mücahitleri bağlamayacak. Çünkü orada Esad’a karşı savaşan El Kaide’ye terör örgütü diyorlar. Muhalif denilen El Nursa, El kaide ve Taliban. Bu güne kadar Esad’a karşı savaşanlar onlar. Orada Birleşmiş Milletler'in bir tek askeri bile yok. Bu örgütlerin liderleri Cenevre toplantısında yok. Ulusal konsey başkanı denilen kişi var. Benim orada görüştüğüm tüm liderler Ulusal Konsey Başkanı denilen kişiyi tanımadıklarını beyan etti” şeklinde konuştu.

"HEDEFLERİNDE KUDÜS’ÜN YENİDEN FETHİ VAR"

Yazıcı, Suriye’de savaşan grupların orada Sünni bir İslam Devleti kurmayı amaçladıklarını ve hedeflerinde Kudüs’ün yeniden fethi olduğunu iddia etti. Yazıcı, “Bu savaşın çıkacağına dair Hazreti Peygamberin onlarca hadisi var. Bir hadisinde kıyamete yakın bir zamanda Şam’da büyük bir savaşın çıkacağını, bu savaşta halkına zulmeden bir kralın dünyanın dört bir yanından toplanıp gelen inanan insanlar ile savaşacağı, orada iman ordusunun kurulacağı, kaybolan tevhit sancağının orada yeniden dikileceğini, İtalya ve İspanya’ya kadar uzanacak Büyük İslam İmparatorluğu’nun yeniden kurulacağını söylüyor. Ardından Kudüs’ün yeniden fetih edileceği hadisler ile belirtiliyor. Şu an oradaki insanların asıl hedefi Kudüs’ün yeniden fetih edilmesidir. Gruplar bu uğurda birbiri ile yarışıyor” diye konuştu.

"BÜYÜK BİR SAVAŞ ÇIKACAK"

Suriye’deki El Kaide’ye bağlı grupların bugünlerde yaşanan küçük çatışmaların dışında büyük bir savaş için hazırlık yaptıklarını ileri süren Yazıcı, “ABD şu anda Esad’ı desteklemeye başladı. Tüm dünya Esad’ın yanında yer almaya başladı. El Kaide’nin getireceği İslam devletine kıyasla Esad rejiminin devam etmesini istiyorlar. Bir zaman sonra Esad’a büyük yardımlar yapacaklar. Esad; El Kaide, El Nursa ve Taliban cephelerine karşı büyük bir savaş başlatacak. Bu savaşa karşı 20 milyon Suriye halkı da El Kaide’nin yanında yer alacak. Bu 20 milyon insan silaha sarılınca çok büyük ve korkunç bir savaş çıkacak. Bu yaşanacak gerçekler hadislerde belirtiliyor” ifadelerini kullandı.