Suriye'den Türkiye'ye nefes kesen atlama

Suriye'den Türkiye'ye nefes kesen atlama
Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan Şanlıurfa'da, "Sınırsız Kardeşlik" temasıyla Türkiye-Suriye sınırında nefes kesen bir akrobasi atlayışı yapıldı.

Akçakale Kapısı'nın her iki sınır hattına karşılıklı rampalardan atlayan sporcular, iki ülke arasında barış köprüsü kurdu. 

Akçakale Sınır Kapısı'nda yapılan gösteriye, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Telabyad Mıntıka Müdürü Albay Adnan El Halil, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, ve çok sayıda davetli katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, "Bu coğrafyada bereket hilali dediğimiz, yukarı Mezopotamya dediğimiz Fırat ile Dicle'nin Türkçe'mize Halil İbrahim bereketi, Halil İbrahim sofrası diye girmiş,kelimenin yeşerdiği, yetiştiği coğrafyadır. 

Yine bu coğrafya ateşin insanı yakmadığı 4 kutsal kentlerden bir tanesi olan Mekke, Medine, Kabil'den sonra 4 kentten bir tanesi peygamberler şehri olarak oluyor; Şanlıurfa. Ancak bize düşen şeyin bunu tespit etmek, bunu yaşamak ve güncellemek istiyoruz. Evrensel söylemlerle tekrar dünya kamuoyuna duyurmak. Böylesi sportif etkinlikler, kültürel etkinlikler bu tespite, güncellemeye ve dünya kamuoyuna sunmaya yarayan etkinliklerdir. Sınırsız kardeşliğe uçuşu gerçekleştiriyoruz. 

Ben katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Telabyad Mıntıka Müdürü Albay Adnan El Halil ise, "İki devlet başkanlarımızın girişimleriyle bu tür ilişkilerimiz oldukça ileri seviyede ve bunların daha güçlü dolması için bir aradayız. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin yetkililerinden ve halkından oldukça memnunuz. Onlara güvenimiz sonsuzdur. İlişkilerimizde devam edecektir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'na katılacak olan motokroscular, Türkiye- Suriye sınırlarına karşılıklı kurulan rampalar üzerinden "Sınırsız Kardeşlik" atlayışı yaptı. Akçakale Kapısı'nın her iki sınır hattına karşılıklı rampalardan atlayan sporcular, iki ülke arasında barış köprüsü kurdu. 

Yarışmanın ardından Vali Nuri Okutan, bir motosiklete binerek hatıra fotoğrafı çektirdi. 

RAKKA VE HALEP'TE İLGİ BÜYÜKTÜ 

Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'na, Suriye'nin önemli şehirleri Rakka, Halep, Haseki ve Hama'dan Türkiye'nin dört bin yanından kente gelen motosiklet tutkunlarını konuk etmeye hazır olan Şanlıurfalılar, iki günde 60 bin ziyaretçiyi ağırlayacak. Şanlıurfa GAP Arena, Şanlıurfa Valiliği'nin öncülüğünde 15-16 Mayıs 2010 tarihlerinde dünyanın en popüler motor akrobasisi etkinliklerinden Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'na, Roma ve Berlin gibi dünya şehirlerinin ardından ev sahipliği yapıyor. 

DÜNYA 2 GÜN SÜREYLE URFA'DA AKROBASİ GÖSTERİSİNE TANIKLIK EDECEK 

Türkiye-Suriye sınırı Akçakale Sınır Kapısı'nda karşılıklı kurulacak rampalar üzerinden atlayarak resmi açılışı gerçekleştirilen sporcular, 2 gün süreyle akrobasi gösterileriyle izleyenlere nefes kesen şovlar sunacaklar. Şölen havasında gerçekleşen "Sınır Atlayışı"ndan sonra şampiyonun tüm müsabakaları 2 gün süreyle, 28 dilde 64 ülkede naklen yayınlanacak. Şampiyona'nın 3'üncü ayağını oluşturan Şanlıurfa'daki 5 ve 6'ıncı etaplara, 7 ülkeden 11 sporcu katılıyor. 

Serbest stilde "en yüksek" ve "en uzun" atlayış kategorilerinde kıyasıya mücadele edecek sporcular, 11 metre ile Mathieu Rebeaud'un elinde bulunduğu rekoru egale etmeye çalışacak. Dünya Akrobatik Motosiklet Şampiyonası ile 60 bin kişiyi ağırlayacak olan Şanlıurfa'da konuklar, kentin doyumsuz lezzetlerini tatma fırsatı bulurken, Özcan Deniz ve Murat Dalkılıç Konserleri'yle benzersiz bir müzik ziyafeti de yaşayacak. 

Şampiyonaya sporcular Libor Podmol, Jose Miralles, Brice Izzo, Brody Wilson, Massimo Bianconcini, Petr Pilat, Alastair Sayer, Lukas Weis, Hannes Ackermann, Fabian Bauersachs ve David Rinaldo katılacak.