Suriyeli Astronot Bursalı Çocuklara Uzayı Yaşattı

Suriyeli Astronot Bursalı Çocuklara Uzayı Yaşattı
Türkiye'de ilk kez Bilim Teknoloji Merkezi'nde sergilenen Facing Mars Sergisinde, 10-14 yaş aralığındaki çocuklar, Mars'ı sembolize eden bilimsel deneylerle...

Türkiye'de ilk kez Bilim Teknoloji Merkezi'nde sergilenen Facing Mars Sergisinde, 10-14 yaş aralığındaki çocuklar, Mars'ı sembolize eden bilimsel deneylerle gece boyunca çalışırken, Suriyeli astronottan uzay hakkında sorularının cevaplarını aldı.

Bursa'da ailelerinin yaptığı başvurular üzerine seçilen yaklaşık 50 çocuk, Mars'ta bir gece etkinliğine Suriyeli astronot Muhammed Faris'in uzay tecrübelerini dinleyerek başladı. Astronota sorularını soran çocuklar, uzay hakkında teorik bilgiye sahip olduktan sonra özel geliştirilmiş teknolojik aletlerle, Mars'ta yürüyüşten, uzay aracı kalkışına kadar pek çok deney yaptı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Suriyeli astronot Muhammed Faris, "Mars Dünya'ya en yakın gezegen. Önümüzdeki yıllarda oraya sıkça yolculuk yapılması düşünülüyor. Bu çocuklar için ancak gençlik yıllarında marsa yolculuklar başlayacak. Bu genç nesle, Mars nesli diyebiliriz. Bu gençler oraları görecektir. Bu yaşlardan itibaren Mars gezegeni hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenmeleri lazım. Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nde bu konu hakkında gayet güzel bilgi verme konusunda onlara yardımcı oluyoruz. Burası çocuklar için büyük bir fırsat. Biz burada elimizden gelen her türlü tecrübeyi ve yardımı çocuklara aktaracağız. Özellikle Mars'la ilgili bilmek istedikleri her şeyi anlatacağız. Bu çocuklar, böyle bir bilim teknoloji merkezine sahip oldukları için çok şanslılar. Keşke benimde onlar gibi böyle bir yerde yetişme imkanım olsaydı" şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık da küçük yaştaki çocuklara bilimi sevdirmek ve geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek adına bu etkinliğin hayli önemli olduğunu, etkinliğin dönem dönem tekrarlanacağını belirtti. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak ülkeye güzel bir teknoloji merkezi kazandırdıklarını belirten Karlık, "Burası hem Bursa için hem de Türkiye için önemli bir merkez. Her geçen gün üzerine koyuyoruz. Ülkemizde geleceğin bilim adamlarına gerçekten ihtiyacımız var" dedi.

Suriyeli Astronot Bursalı Çocuklara Uzayı Yaşattı

Suriyeli Astronot Bursalı Çocuklara Uzayı Yaşattı

Kaynak:IHA