Suriyeli Öğrenciler Çamlıhemşin’de Misafir Edildi

Suriyeli Öğrenciler Çamlıhemşin’de Misafir Edildi
Suriye'deki iç savaş nedeni ile Türkiye'ye sığınmak zorunda kalıp Malatya'da Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli 20 Türkmen öğrenci 15 gün boyunca Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde ağırlandı.

Çamlıhemşin Belediyesi tarafından desteklenen ve Çamlıhemşin İmam Hatip Lisesi tarafından geliştirilen Vefa Projesi kapsamında ilçede misafir edilen öğrenciler, 15 günlük programın ardından bugün düzenlenen törenle ilçeden uğurlandılar.

Uğurlama programına Projenin mimarları olan Anadolu İmam hatip Lisesi Öğretmenleri ,ilçe yöneticilerinin yanı sıra ilçe sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu burada yaptığı konuşmada "Suriyeli Türkmen öğrencileri adına göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı Çamlıhemşin halkına teşekkür ediyorum. Türkmen gençleri vefalıdır, yapılan iyilikleri unutmazlar. Öğrencilerimiz Malatya kampında bir şehirde bulunabilecek tüm imkanlara sahip bu çadır kentte yaşamlarını devam ettiriyorlar. Devletimiz tüm ihtiyaçları karşılamaya çalışıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Öğrencilerimiz yeni projelerle ağırlamayı isteriz. Bize düşen ne varsa yapmaya hazırız" dedi.

Öğrencilerin ilçede ağırlanmasında emeği geçen Çamlıhemşin İl Genel Meclisi üyesi Cemil Kuş ise yaptığı açıklamada "İslam coğrafyasının neredeyse her yanındaki Müslüman devletlerin bazı liderlerinin silah ve petrol kartellerinin çıkarları istikametinde gerçekleştirdikleri katliamlarla, Müslüman halkların nasıl kan, gözyaşı ve sefalete mahkum edildiklerini yüreğimiz kanayarak izliyoruz. Özellikle Suriye'de milyonlarca masum insanın nasıl canice, vahşice soykırımlarla katledildiğini, sefalete mahkum edilen fakir halkların zengin kaynaklarının nasıl talan edildiğini, yıllardır mülteci kamplarında geçen, orada doğup orada son bulan, ıstırap, acı ve sefalet dolu Müslüman hayatların acısını yüreğimizde hissettiğimizi göstermek için bu öğrencilerimizi ağırladık. Bizde bütün Müslümanların günümüz şartlarında potansiyel muhacir olduğunu düşünerek ensar misali, Suriyeli Türkmen öğrencilerini ilçemizde 15 gün ağırladık ve bundan büyük gurur duyduk" diye konuştu.