Sürmene'de Lokum Festivali Düzenlenecek

Sürmene'de Lokum Festivali Düzenlenecek
Trabzon'un Sürmene ilçesinde, 25 - 29 Ocak 2024 tarihleri arasında Lokum Festivali düzenlenecek.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, ilçeye bağlı Yeniay'da hizmet veren Haunedy Doğal Yöresel Hediyelik Ürünler Alışveriş Merkezi ile Sürmene Belediyesi işbirliğinde Sürmene 1. Lokum Festivali'ni gerçekleştireceklerini açıkladı.

Haunedy Doğal Yöresel Hediyelik Ürünler Mağaza ortakları Ali Rıza Köroğlu ve Ömer Ziya Sarıalioğlu, Sürmene 1. Lokum Festivali ile ilgili Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'e makamında ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene 1. Lokum Festivali ile ilgili yaptığı açıklamada; "Sürmene, Doğu Karadeniz'in iki önemli ili Trabzon ve Rize'nin ortasında, Trabzon iline bağlı ve 34 km. doğusunda tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle öne çıkmış, yılın dört mevsimi yeşilin hakim olduğu, bıçak ve pidenin memleketi doğa harikası bir sahil ilçesidir. Sürmene Çamburnu ve Yeniay Karadeniz kıyısında gemi yapımcılığı merkezidir. Tüm bunların yanında Osmanlı mimarisi camileri, Roma mimarisi kiliseleri, Tarihi konakları, kent müzesi ve daha nice güzellikleri içerisinde barındıran güzel Sürmenemizi gelin beraber gezelim, görelim ve yaşayalım. Sürmene ilçemizde tüm bu güzelliklerin yanında, çeşitli illerden gelen misafirlerin ilgi gösterdiği ürünlerin tanıtımı ile ilgili, tüm misafirlerimize ücretsiz lokum, çay ve kahve ikramının yapılacağı Sürmene 1. Lokum Festivali düzenliyoruz. Bu festivalimizde, Ortadoğu'da Filistinli kardeşlerimize yapılan saldırılar nedeni ile eğlence vb. etkinlik olmayacaktır. Bu festivalimizin içeriği ve kapsamını genişleterek, önümüzdeki senelerde de çok daha kapsamlılarını düzenlemek istiyoruz. Türk Mutfağının dünyaya hediyesi eşsiz bir lezzet Türk Lokumu çeşitlerinin tadımı ve tanıtımı amacı, 25-29 Ocak 2024 tarihleri ve 08:00-18:00 saatleri arasında, Sürmene Yeniay'da bulunan Haunedy Doğal Yöresel Hediyelik Ürünler Mağazasında düzenlenecek olan Sürmene 1. Lokum Festivali'mize tüm hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi bekliyoruz. Etkinlik ve ziyaretleri nedeniyle Haunedy sahipleri Ömer Ziya Sarıalioğlu ve Ali Rıza Köroğlu'da teşekkür ediyorum. Hayat dolu, hareketli, cıvıl cıvıl insanların yaşadığı, doğa ve kültür harikası Sürmenemiz'de, Haunedy'de buluşmak umuduyla saygılar sunuyorum." dedi.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.