Sürücüler Dikkat! Bu Uyarı Sizlere

Sürücüler Dikkat! Bu Uyarı Sizlere
Rize’de sürücülere çok önemli uyarı…

Rize İl Emniyet Müdürlüğü sürücülere önemli uyarıda bulunara kış aylarında kazaların artması ve tekerlek zincirlerinin yollara zarar vermesi üzerine, geçen yıl çıkarılan yönetmelikle zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulamasının yarın (Çarşamba günü) Rize’de başlayacağını bildirdi.

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte kara yolu ulaşımında yaşanması muhtemel olumsuz hava ve yol koşulları dikkate alınarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ile huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerini temin edebilmek amacıyla Rize’de 11 Aralık 2013 tarihinde kış lastiği uygulamasına geçilecek. Kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2014 tarihinde sona erecek.

Kış lastiği ile ilgili Rize Valisi Nurullah Çakır başkanlığında Valilik toplantı salonunda kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile kış mevsiminde alınacak trafik tedbirleri ve kış lastiği genelgesi doğrultusunda alınacak önlemler görüşüldü.

kis-lastigi-uygulama-toplantisi.jpg

Toplantıda kış lastiği kullanması gereken araçlar belirlenerek alınan kararlar şöyle ifade edildi:

11 Aralık 2013 - 01 Nisan 2014 tarihleri arasında ilimizde şehirler arası karayollarında seyreden tüm Kamyon, Çekici, Tanker, Otobüs, Minibüs ve Kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü (şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan ticari taksi ve kiralık oto işletmeciliği yapanlar) yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde kış lastiği kullanımı zorunludur.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması açısından kış lastiği kullanmaları gerekmektedir.

Yasal olarak kış lastiği takma zorunluluğu olup da kullanmayan araç sürücülerine trafik cezası uygulanacağı, ihlalin tekrarı halinde aracın trafikten men edileceği kararları alınmıştır.