Süslendiler, Bisiklete Binip Geldiler

Süslendiler, Bisiklete Binip Geldiler
Tekirdağ'da bir grup kadın, aynı anda 28 ilde düzenlenen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliği kapsamında süslü elbiseleri ve bisikletleriyle kentte...

Tekirdağ'da bir grup kadın, aynı anda 28 ilde düzenlenen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliği kapsamında süslü elbiseleri ve bisikletleriyle kentte tur atarak, bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı isteklerini dile getirdi.

Süleymanpaşa ilçesi sahilinde düzenlenen etkinlik öncesi gazetecilere açıklama yapan organizasyonun Tekirdağ temsilcisi Nilay Özbahçeliler, organizasyonun İzmir'de 4 yıl önce Sema Gür tarafından başlatıldığını belirtti.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"nun bu yıl 28 ilde aynı anda gerçekleştiğini anlatan Özbahçeliler, "Etkinlik Otomobilsiz Kentler Haftası adına düzenleniyor. Kadınlar niye dışarda? Kadınlar biraz daha bisikletleriyle, şehir içine, dışarıya çıkabilsinler, günlük kıyafetleriyle trafiğe çıkabilsinler, buna dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bisiklet sadece spor amaçlı kullanılmaz. Bisiklet aynı zamanda bir ulaşım aracıdır. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Biz kadınlar korkmadan, çekinmeden yollarda olmalıyız" diye konuştu.

Sahil Dolgu Sahada başlayan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların bisikletlerini sahil boyunca sürerek başladıkları noktaya dönmeleriyle son buldu. Kent sakinleri süslü kadınlar ve bisikletlerinden oluşan korteji ilgiyle izledi.

Süslendiler, Bisiklete Binip Geldiler

Süslendiler, Bisiklete Binip Geldiler

Kaynak:IHA