Sütlüce Festivali Yapıldı

Sütlüce Festivali Yapıldı
Geleneksel olarak kutlanan Sütlüce Köyü Aronlular Şenliğinin 4.sü büyük bir katılımla yapıldı. Festivale katılan İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya teşekkür etti.

Sütlüce Köyü Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 4. Geleneksel Aronlular Şenliği, Sütlüce Köyü'nde yapıldı.

Şenliğe, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kasımpaşaspor Kulüp Başkanı Hasan Hilmi Öksüz, Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı, Mavi Yeşil Araştırma Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akbulut ve civar köy ve ilçelerden gelen vatandaşlar katıldı.

aronlular-senligi-sutluce-koyu-2.jpg

hasan-hilmi-oksuz.jpgKasımpaşaspor Kulübü Başkanı Hasan Hilmi Öksüz yaptığı konuşmada, köylerine yapılan asfalt yol yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Öksüz, "Teşvik gelince biz hizmet yapmaktan gurur  duyuyoruz" dedi.

halil-bakirci.20120709105758.jpgRize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise burada yaptığı konuşmada; "Ömrümün büyük bir çoğunluğu Kasımpaşa'da geçti. Orada ağırlıklı olarak Aronlu hemşehrilerimiz yaşamaktadır ve çok iyi dostluklarımız olmuştur. 8 yıldır söylediğim bir konu var. Bu bölgelerden büyükşehirlere giden ve oralarda varlık sahibi olan insanlar geriye dönük köylerini hatırlayıp ellerinden geldiğince köylerinin yardımına koştuklarında hem köylerinin hemde Rize'nin sorunlarının çözülmüş olacağını göreceğiz." dedi.

ahmet-misbah-demircan.20120709105709.jpgBeyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise konuşmasında, "Her coğrafyanın kendine ait yetiştirdiği bitkiler olduğu gibi aynı şekilde yetiştirdiği kendine benzeyen bir İnsan modeli de var. İnsanda bir yere bir toprağa bir Aileye bir çevreye ait. Bende başkan olmadan önce Rizeliydim ama Rize'ye birkaç kere gelmiştim. Bu siyaset münasebetiyle Beyoğlu Belediye Başkanı olmam, Halil Abimizin burada Belediye Başkanı olması, Hasan Abimizin Kasımpaşa'da Kulüp Başkanı olması bir dönüm noktası idi." dedi.

Yapılan köy yolunun sürecini de anlatan Demircan, konuşmasına şöyle devam etti: Benden istenen bir kamyonla başladığımız köy yolumuz baktık ki tek başına bir kamyonla bu iş yürümüyor. Halil Abimizin kapısını çaldık derken iş başladı. İyi cümleler kurma adına söylemiyor gerçekten bu zemini oluşturan ve büyük katkısı olan Başkanımız Halil Bakırcı'ya çok teşekkür ediyorum. Bizler de aynı şekilde Rize'nin ve Rizelilerin isteklerine koşuyor ve çözüm arıyoruz, bundan şüpheniz olmasın.

Festival ikram edilen yöresel yemekler ile eğlenceyle devam etti.

aronlular-senligi-sutluce-koyu-1.20120709105932.jpg