Sütlüoğlu Bu Kez Suçu Elektrik Dağıtım Şirketine Attı

Sütlüoğlu Bu Kez Suçu Elektrik Dağıtım Şirketine Attı
Çay fabrikalarını sezona yetiştiremediğinden kısa sürede kontenjan ve randevulu sistem uygulamasına geçen Çaykur’da, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bu kez bölgeye elektrik dağıtımında bulunan şirketi suçladı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu geleneği bozmadı. Geçmiş yıllarda fabrikaların bakım ve onarımlarını zamanında yaptırmayıp fabrikaları yaş çay sezonuna yetiştiremediğinden kısa sürede kontenjan ve randevu sistemine geçtiğinden çay üreticisini, basın mensuplarını, fabrika müdürleri ile eksperleri suçlayan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bir kez daha çay fabrikalarını sezona yetiştiremeyip kısa sürede kontenjan ve randevulu sistemine geçmesinde suçu başkasına atma geleneğini sürdürerek bir kez daha suçluyu buldu! Genel Müdür Sütlüoğlu’nun bu kez hedefinde bölgeye elektrik dağıtımında bulunan elektrik şirketi yer aldı. Basın toplantısı düzenleyen Sütlüoğlu, elektrik dağıtım şirketini sık sık elektrikleri kesmekle suçlayıp, elektrik kesintileri nedeniyle fabrikaların günlük 400 ton düşük kapasitede çalıştığını söyledi. 

Sütlüoğlu, elektrik kesintileri nedeniyle üretimde günlük 400 ton kapasite kaybı yaşadıklarını ifade ederek, "Bazı fabrikalarımız organik üretime tahsis edilmiştir. Bu nedenle organik olmayan çayları alamıyoruz. Yaklaşık 350 bin ton organik üretim yapılırken tahsis edilen kapasite 700 bin tondur. Organik çay yüksek kesimde olduğu için kapasite artırımı önümüzdeki günlerde olacaktır. Her iki olayı değerlendirdiğimizde günlük 700 ton kapasite kaybı yaşıyoruz. Günlük 8 bin ton kapasite kullanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.