Sütlüoğlu Bunu Hep Yapıyor !

Sütlüoğlu Bunu Hep Yapıyor !
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun söz verip yapmadıkları ya da özür dileyip özrünü inkar ettiği olaylara bir yenisi daha eklendi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2012 yılında fabrikaların üretimine yetişmemesi üzerine ilk gün kota uygulayarak üreticilerin tepkisini çekmiş yaşanan kriz üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in 2012 yaş çay alım fiyatını açıklayacağı toplantıda Bakan Eker’in önünde tüm üreticilerden özür dilemiş ancak bir gün sonra Güneysu Ulucami Çay Fabrikası'nda incelemelerde bulunurken, geri adım atmış ve yapılan eleştirilerin haksız olduğunu savunarak, 3-4 günlük gecikmeden birşey olmayacağını ifade etmişti. Sütlüoğlu’nun iki yıl önce özrünü inkar edercesine yapmış olduğu bu açıklamalardan sonra bu yıl benzer bir durum yaşanıyor.

ÇAMLIHEMŞİNLİLER VERİLEN SÖZÜN TUTULMASINI BEKLİYOR

2014 yılı içerisinde Çamlıhemşin ilçesindeki bir programda Rize Milletvekilleri Hasan Karal ile Nusret Bayraktar ile ilçe kaymakamı ve belediye başkanının da bulunduğu bir toplantıda, ilçede organik çay fabrikası yapılması kararlaştırılmış ve Sütlüoğlu, organik çay fabrikası için 6 dönümlük arazinin Çaykur’a tahsis edilmesi durumunda ivedi bir şekilde organik çay fabrikasını yapacakları sözünü vermişti. Verilen bu söz üzerine Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Çamlıhemşin Belediyesi ve Çamlıhemşin İlçe Özel İdaresi hemen çalışmalara başlayarak fabrika kurulması için gerekli olan en az 6 dönüm araziyi temin etme yoluna gitti. Yapılan çalışmalar ve yer tahsisi için vatandaşların da fabrika yapılması için cüzi fiyatlarla arazilerini satarak yardımcı olmalarıyla birlikte Çamlıhemşin’de yaklaşık 10 dönümlük bir araziye sahip olundu. Böylece Çamlıhemşinliler bir yandan kendi üzerlerine düşen görevi yerine getirmenin sevincini yaşarken, bir yandan da ilçede organik fabrika kurulmasını beklemeye başladılar.

6 DÖNÜM ARAZİ İSTEDİ 10 DÖNÜM TAHSİS EDİLDİ AMA AKIBET MEÇHUL!

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu’na arazinin tahsis edildiği yönünde bilgiler verilmesine rağmen Genel Müdür Sütlüoğlu’nun, söz verdiği organik çay fabrikasının Çamlıhemşin’de yapılmasını neden geciktirdiği ve yetkililerin konuyu defalarca ilettiği Genel Müdür Sütlüoğlu’nun  fabrika yapımı konusunda neden ağır davrandığı ve fabrika yapımından vazgeçip geçmediği ise ilçe halkı tarafından merakla bekleniyor.

Genel Müdür Sütlüoğlu’nun bu tavrı, 2012 yılında yaşanan krizin yeniden hatırlanmasına neden olurken, Sütlüoğlu’nun söz ve davranışlarının tutarsızlığı ise bir kez daha gözler önüne serildi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Bakan Gitti Özür Bitti