Sütlüoğlu: Grev Başarısız Oldu

Sütlüoğlu: Grev Başarısız Oldu
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kuruma ait 58 işletmede 10 bin işçiyle yapılması planlanan grev hakkında açıklamalarda bulundu.

Tekgıda-İş Sendikası yetkilileriyle grev öncesi bir araya geldiklerini ifade eden Sütlüoğlu, "Kendilerine grevin başarısızlıkla sonuçlanacağını söyledik. Grevden vazgeçmelerini aksi takdirde mahçup olacaklarını belirttik. Dediğimiz gibi de oldu. İşçilerimiz çağrılarımıza uyarak greve gitmedi. Bazı fabrikalarda işçi arkadaşlarımız greve katılıp katılmama konusunda ilk önce tereddüt etse de sonrasında işbaşı yapmıştır. Hatta bazı grev gözcüleri de grevlerinden vazgeçerek işbaşı yapanlar da oldu. Bütün fabrikalarımız çalışıyor. Grev formalite icabı var gözüküyor ama havada kalan bir grev. 1 milyondan fazla insanın geçimini sağladığı bir ürün üzerine kolayca grev yapamazsınız. Tekgıda-İş Sendikası harakiri yapmıştır. Grev kararıyla intihar etmiştir." dedi.

Ayın 24'üne kadar tüm işçilerin işbaşı yapmasını beklediklerini söyleyen Sütlüoğlu, "7 bin 200 mevsimlik işçimizden 5 bin 150'si işbaşı yapmıştır. İşbaşı yapmayanların çoğu il dışındadır. Ayrıca 2 bin 687 kadrolu işçimizin de 2 bin 657'si işinin başındadır. Çay kampanyasına hazırız ve işbaşı yapmayan işçilerimizin 24'üne kadar işe başlamasını bekliyoruz. Fiili olarak bir grevin gerçekleşmediğini bildirmek isterim. Bu yıl devreye sokmak istediğimiz randevulu yaş çay alım sisteminde herhangi bir değişiklik olmayacak." şeklinde konuştu.

Sütlüoğlu, Tekgıda-İş Sendikası'nın aldığı grev kararıyla işlerin artık değiştiğini, toplu iş sözleşmesi konusunda görüşmelerin artık ne derece sağlıklı bir şekilde işleyeceğini bilemediğini de sözlerine ekledi.