Sütlüoğlu Milletvekili Adayı Olamayınca 3 TL’den Çay Alımını da Sona Erdirdi

Sütlüoğlu Milletvekili Adayı Olamayınca 3 TL’den Çay Alımını da Sona Erdirdi
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaş çay üreticileri arasında haksızlığa neden olmasına rağmen milletvekilliği hayali dolayısıyla son 2 yıldır uyguladığı erken hasata ek prim uygulamalı yaş çay alımlarını milletvekili olamayınca sona erdirdi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde yeniden milletvekili adayı olabilmek için Çaykur Genel Müdürlüğü görevi sürecinde Çaykur imkanlarıyla seçim yatırımı yapmış ve yaş çayın tüm bölgelerde aynı anda gelmeyişinden yaş çay üreticileri arasında haksızlığa ve eşitlik ilkesine aykırı olmasına rağmen 2013 ve 2014 yıllarında ek hasada ek prim adıyla fazladan ödeme yapmıştı. Milletvekili adayı gösterilmeyen Sütlüoğlu, bu sezon ek prim uygulamasını kaldırdıklarını açıkladı.

İmdat Sütlüoğlu'nun Genel Müdürlüğünü yaptığı Çaykur, 2013 yılında yaş çay için erken hasada ek prim adı altında yaş çayın kilosuna 10 gün boyunca 5’er kuruş azalarak 50 kuruş ile 10 kuruş arasında  ek prim vermişti. Bununla da yetinmeyen Genel Müdür Sütlüoğlu, kamuoyunda ismini güçlendirmek ve Ardeşenli olduğundan Ardeşen’i de içine alan Laz bölgesi diye tabir edilen bölgeden aday gösterilecek milletvekili adayı olabilmek için yaş çayın en erken geldiği yer olarak bilinen Ardeşen ve bölgesindeki etkinliğini artırmak adına seçimlere 1 yıl kala 2014 yılında erken hasat karşılığındaki ek prime yüzde 300 ve yüzde 1500 arasında zam yaparak, geçen yıl yaş çaya kilo başı ek 1,5 Tl. ödeme yaptı ve 1 kilo yaş çayı destekleme ve çay fiyatı ile birlikte 3 TL.’den satın aldı.

Rize’de geçtiğimiz yıl meydana gelen zirai don olayında 100 bin ton yaş çayın zarar görmesine rağmen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, Ardeşen ve çevresinin daha çok faydalanacağı 3 TL.lik uygulamayı tüm tepkilere ve haksızlığa rağmen kaliteli çay alacağız bahanesiyle uygulamış ve hemşericilik yaparak 2015 seçimleri öncesinde kendisine siyasi rant peşinde koşmuştu.

Milletvekili adayı gösterilmeyen İmdat Sütlüoğlu’nun 2015 yılı yaş çay sezonunda da erken hasada ek prim ödeyip ödemeyeceği merakla beklenirken; Sütlüoğlu bu sezon ek primle çay alımının yapılmayacağını açıkladı. Sütlüoğlu, konu hakkında geçen sezon erken alım fiyat uygulaması yaptıklarını bu yıl ise uygulamada tereddütleri olduğunu kaydederek, "Geçen sezon kaliteli taze çay almak ve piyasaya yeni bir ürün çıkarmak için fiyat uygulaması yaptık. Bu çok speküle edildi. 'İmdat Sütlüoğlu, kendi bölgesine destek verdi' şeklinde işlendi. Aslında tüm fabrikalarımızda bu kapsamda alımlar yapılmıştı. Niyet kötü olunca bizi de öyle yapıyoruz' zannediyorlar. Bu nedenle uygulama olmayacak" dedi.

Sorularımıza cevap veremeyeceğinden olay53’e ambargo ve akredite uygulayan Genel Müdür Sütlüoğlu’na buradan soruyoruz… Hani erken çay hasadıyla kaliteli çay alıyordunuz. Ne oldu, Çaykur olarak kaliteli çay almaktan vaz mı geçtiniz ki ek prim uygulamasını sona erdirdiniz? Hani amacınız kaliteli çay almaktı. Madem uygulamanız doğruydu ve madem haksız yere sizi eleştiriyorduk öyleyse haklılığınızı ve gerçek niyetinizi ortaya koyup, gerçek niyetiniz kaliteli çay almaksa neden bu yıl da erken yaş çay alıp ek olarak 1,5 Tl vermiyorsunuz? Tüm bunlar yazdığımız gibi milletvekili adayı olabilmek için değilse nedendi?