Sütlüoğlu ve Öz Yeğenleri Neden Hala O Görevde?

Sütlüoğlu ve Öz Yeğenleri Neden Hala O Görevde?
Çaykur Genel Müdürlüğünden görevine son verilmek süretiyle istifa ettirilen İmdat Sütlüoğlu’nun Çaykur’un hissedarı olduğu Çaytaş adlı şirketin yönetim kurulu başkanlığını devam ettirmesi ve toplantılara katılması tartışmalara yol açtı.

ÇAYKUR'UN DA HİSSEDARI OLDUĞU ÇAYTAŞ’TA NELER OLUYOR? SÜTLÜOĞLU AİLESİ NEDEN HALA ÇAYKUR'U ZARARA UĞRATAN ÇAYTAŞ’IN BAŞINDA?

Çaykur Genel Müdürlüğünden görevine son verilmek süretiyle istifa ettirilen İmdat Sütlüoğlu’nun buna rağmen; Çaykur’un zararının en önemli nedeni olarak gösterilen ve yurt içi kuru çay pazarlama, ihracat, Çayla cafeler, reklam, didi soğuk çay distribütörlüğü ve diğer bir çok Çaykur’a ait işlemlerin yürütüldüğü Çaykur’un da Çaysan üzerinden hissedarı olduğu Çaytaş adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmesi ve öz yeğeni Yavuz Sütlüoğlu’nun da bu şirketin Genel Müdürlüğü görevini devam ettirmesi “Çaykur yine mi, zarar edecek?” sorusunu gündeme taşırken, Sütlüoğlu’nun Genel Müdürlük görevinden alınmasına rağmen Çaykur’un ortak olduğu Çaytaş'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmesi ve toplantılara da bu sıfatla katılması tartışmaları da beraberinde getirdi.

İMDAT SÜTLÜOĞLU'NUN YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLDUĞU ÇAYTAŞ’TAN BAYİLERE DAYATMA: ÇAYKUR’UN SİZE VERDİĞİ TÜM PRİMLERi YIL SONUNA KADAR ÇAYTAŞ’A AKTARACAKSINIZ

Alınan bilgiye göre, bugün İstanbul’da her bölge müdürlüğüne bağlı Çaykur Bayiler Birliği Başkanları ve Çaytaş Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir toplantı düzenleyen Çaytaş Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu’nun toplantıda Çaykur tarafından bayilere yönelik verilen primlerin yıl sonuna kadar Çaytaş’a aktarılması yönünde zorunlu bir karar aldırdığı öğrenildi.

SÜTLÜOĞLU, DİDİ SOĞUK ÇAYIN TÜM HAKLARINI DA ÇAYTAŞ’A VERMEK İSTEDİ

İmdat Sütlüoğlu, Çaykur Genel Müdürlüğü görevinde bulunduğu sırada Çaykur yönetim kurulu toplantısında didi soğuk çayın isim hakkı da dahil olmak üzere tüm haklarının Çaytaş’a aktarılmasını istemiş fakat Çaykur yönetim kurulu üyeleri buna şiddetle karşı çıkarak, alınmak istenen karara imza atmayacaklarını belirtmiş ve Sütlüoğlu bu hedefine ulaşamamıştı.

ÇAYTAŞ’TA KİMLER VAR KİMLER… İMDAT SÜTLÜOĞLU YEĞENLERİYLE BERABER ÇAYTAŞ’TA

Çaykur’un kutu fabrikası Çaysan üzerinden hissedarı olduğu Çaytaş adlı şirketin yönetim kurulu başkanlığını İmdat Sütlüoğlu, Genel Müdürlüğü’nü ise İmdat Sütlüoğlu’nun öz yeğeni Yavuz Sütlüoğlu yürütüyor. İmdat Sütlüoğlu’nun bir diğer öz yeğeni Kubilay Sütlüoğlu da Rize Bölge Koordinatörü olarak Çaytaş’ta çalışıyor. İmdat Sütlüoğlu, Çaykur Pazarlama Daire Başkanlığında Veri Hizmetleri Kontrol İşletmeni memuru olarak çalışırken Çaytaş'a genel müdür atadığı yeğeni Yavuz Sütlüoğlu için "ÇAYKUR’da bu işi yapabilecek en iyi isim o olduğu için Onu görevlendirdik" ifadesinde bulunmuştu. Ayrıca Çaytaş’ın Antalya ve İstanbul bölgesinde de Sütlüoğlu ailesine mensup birçok kişinin çalıştığı öğrenildi.

İNANILMAZ, KORKUTUCU RAKAMLAR

Öte yandan kamuoyunda İmdat Sütlüoğlu döneminde Çaytaş'ın devasa borçlarının olduğu ve bu borçları ödemek için bayilerden uzun vadeli çekler alınarak didi fason üretimi yapan firmalara verildiği ve bu şekilde yaklaşık 400 milyon lira aktarıldığı iddia edilirken, bu kadar paranın nereden nereye aktarıldığının araştırılmasının yapılması ve bu zamana kadar aktarılan tanzim teşhir primi adı altında geri dönüşü olmayan %6'ların yüzlerce milyon TL'ye karşılık geldiğinden bu paraların nereye harcandığının da iyice araştırılması gerektiği konuşuluyor.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMADI

26 Nisan'da Çaykur Genel Müdürlüğünden istifasını veren İmdat Sütlüoğlu'nun 24 Haziran'da yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri için Ak Parti'den aday adaylığı başvurusunda bulunmadığı öğrenildi.

İSTİFA ETMEYECEĞİM DEDİ, HÜKÜMETİ SUÇLADI, 1 GÜN SONRA GÖREVDEN ALINMAK SÜRETİYLE İSTİFA ETTİRİLDİ

İmdat Sütlüoğlu, 25 Nisan’da Çaykur’da düzenlediği basın toplantısında 24 Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem milletvekilliği seçimleri nedeniyle milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmayacağından istifa etmeyeceğini belirtmiş ve yaş haddinden emekliliğinin dolacağı 1 Ekim tarihine atıfta bulunarak yılsonuna doğru emekliliğe ayrılacağından Genel Müdürlük görev süresinin sonuna kadar görevinin başında bulunacağını açıklamıştı. Sütlüoğlu, aynı açıklamasının devamında ise Çaykur’un 2017 yılı resmi açıklamalı zararı olan 267 Milyon TL’nin de suçlusu olarak yapılan bir yıl içinde kuru çaya yapılan 4. zammı geri çeken hükümeti hedef göstererek hükümete suçlamalarda bulunmuştu. Bu açıklamadan bir gün sonrası ise 26 Nisan’da Çaykur Genel Müdürlüğü görevinden istifa etmişti.