Sütlüoğlu'ndan Hem Tehdit Hem Geri Vites

Sütlüoğlu'ndan Hem Tehdit Hem Geri Vites
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu aldığı çay yasak kararına gelen tepkiler üzerine geri vitese sarmaya devam ederken, aba altından sopa göstermeyi de ihmal etmedi, üreticiyi bir kez daha üstü kapalı şekilde tehdit etti.

Çaykur’un üreticilere gönderdiği ve üreticiler tarafından kota kaybı yaşanacağından büyük tepki çeken "Randevu günü belirlenen miktarda çay satmayan yada eksik satan üreticilerimizin satmadıkları miktar kotadan düşülecek" mesajının ardından düzeltmeye giderek geri adım atması üzerine Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, düzenlediği basın toplantısında yaş çay üreticisine taahhüt ettikleri 400 kilo kota hakkını üreticilerin kullanacaklarını kaydetti. Ancak Sütlüoğlu, yaş çay üreticisini de üstü kapalı şekilde tehdit ederek, hastalık için alınacak sağlık raporlarının zoraki sebeplerden sayılmayacağına vurgu yaptı.

DEVLETİN TÜM KURUMLARI İLE ÖZELİN KABUL ETTİĞİ SAĞLIK RAPORU ÇAYKUR'DA GEÇERSİZ SAYILABİLİR?

Çay Üreticisi 400 KG Kotayı Kullanabilecek mi?

Sütlüoğlu, açıklamasında, üreticilere üstü kapalı tehditler savururken, randevu gününde çayını veremeyecek üreticilerin randevu gününde olağanüstü bir durum varsa yardımcı olacaklarını ifade ederek, “Trafik kazası, yangın, sel veya aklımıza gelmeyen başka zorlayıcı sebepler ortaya çıkarsa biz vatandaşı mağdur etmeyiz daha sonraki bir günde, bir haftada ona randevu vererek çayını alıyoruz. Ama ciddi bir mazereti yok, çayını getirmiyor böyle bir şey olmaz. İşte biz onun için dedik ki randevu gününde vatandaş çayını getirmezse o haftalık kotası düşer. Sistemin sağlıklı çalışması için biz bunu yapmak zorundayız. Hastalık konusu çok yaygın istismar edilen bir konudur. Her evde bir hasta vardır. Hasta olmayan ev var mı? Herkes de bir rapor gelir alır. Hastalık konusu istismar edildiği için o konuya da farklı çok ağır bir durum yoksa vatandaşın normal gününde çayını getirip vermesini istiyoruz. 400 kilo kotayı taahhüt etmişiz. Biz bunu 4 haftada alacağız. Bir haftada eksik alma olsa bile yok öyle bir şey. Biz şu anda gelen çayları alıyoruz. Vatandaşın bu konuda bir sıkıntısı yok. Öyle bir şey olsa bile müteakip haftalarda biz bunu tamamlıyoruz. Vatandaş paniğe kapılmasın. 400 kilo kota hakkını Çaykur’a verebilecek. Sonuna kadar biz bunu alacağız. Acele etmesinler. Özel sektörün fırsatçılarının kendilerini de mağdur etmesine fırsat vermesinler. Kota sistemi böyle bir sistem. Sonunda vatandaş hakkını bize verebiliyor.” dedi.