Sütlüoğlu'ndan Ruhsatlandırma Açıklaması

Sütlüoğlu'ndan Ruhsatlandırma Açıklaması
Çay tarım alanlarının belirlenmesi ve ruhsatlandırılması ile ilgili alınan Bakanlar Kurulu Kararı yürürlüğe girmesinin ardından Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu bazı açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu’nun 2 Nisan tarihinde çay tarım alınlarının belirlenmesi ve bu alanlarda çay tarımı yapan üreticilere ruhsatname verilmesi ile ilgili aldığı karar bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Çay tarım alanlarının belirlenmesi ve ruhsatlandırma işlemlerinde yetki Çaykur’a verildi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Göreve geldiğimizden bu yana halkımızı üreticilerimizi ilgilendiren her konuda halkımızı üreticilerimizi ilgilendiren her konuda halkımızı rahatlatıcı tedbirleri, çözümleri getirmeye çalıştık. Bu süreç içerisinde uygulamalarımız oldu. Vatandaşlarımızın çok önemli bir sıkıntısını da çözeceğimizi vaat etmiştik. Bu ruhsatsız çaylıkların yani kaçak olarak adlandırılan çaylıkların ruhsata bağlanarak yasal hale getirilmesi idi. Bu noktadaki çalışmalarımız sonuçlandırılmıştır. Bakanlar Kurulunun 2 Nisan 2012 tarihinde aldığı kararla Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile ruhsatsız çaylıklarımızı artık ruhsata bağlayabileceğiz.

Bu Kararname ile Artvin’de Arhavi, Borçka ve Hopa, Giresun’da Çanakçı, Espiye, Eynesil, Görele, Güce ve Tirebolu ilçelerimizi Rize’nin tamamını Trabzon da Merkez ilçe Araklı, Beşikdüzü, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of, Sürmene, Vakfıkebir ilçelerimizi kapsayacak şekilde Kararname çıkmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte bu ruhsatsız çaylık alanları ruhsata bağlayacağız. Mevcut ruhsatlar geçerli olacak. Ruhsatsız alanlar için vatandaşlarımızın müracaatları doğrultusunda tespitlerimiz yapılacak ve bu alanları ruhsata bağlayarak vatandaşlarımızın çok önemli bir sıkıntısını bu şekilde gidermiş olacağız. Tapulu, tapusuz bu tür arazilerdeki sıkıntılar ruhsatsız çaylıkları ruhsata bağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERİMİZ

Türkiye'de Çay Üretimi Yapacak İller Belirlendi