Sütlüoğlu'nun Kontenjan ve Randevusu ile Çaykur Geçen Yıldan 60 Bin Ton Az Yaş Çay Aldı

Sütlüoğlu'nun Kontenjan ve Randevusu ile Çaykur Geçen Yıldan 60 Bin Ton Az Yaş Çay Aldı
2016 yılı 1. sürgün yaş çay alımlarında üreticisinden 13 Haziran'a kadar 229 bin ton yaş çay yaprağı alan ÇAYKUR, bu yıl aynı tarihte 169 bin ton çay alımında kalarak geçen yılın 60 bin ton gerisinde kaldı.

ÇAYKUR, birinci sürgün yaş çay alımı kapsamında bugüne kadar 169 bin 250 ton yaş çay alımı gerçekleştirdi. Bu rakam geçen yıldan 60 bin ton daha az olurken olurken, düşüşe Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun akıl almaz uygulamaları etkili oldu. Çaykur'un tüm fabrikalarının günlük çay işleme kapasitesinin yüzde 10'una denk gelen 3 çay fabrikasının bakım ve onarımlarını sezona yetiştiremediğinden geç devreye alması, ayrıca Çaykur'un günlük çay alımları henüz fabrikaların yarım kapasitesine denk gelip tam kapasiteye ulaşmamasına rağmen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu'nun yaş çay başladıktan çok kısa süre içinde kontenjan ve randevulu sistemi uygulamaya sokması çay üreticisini mağdur ederken Ramazan ayını da dikkate alan üretici, Çaykur'dan daha düşük fiyatlarda çay alan özel sektöre yaş çayını satmaya zorlandı. Sonuç böyle olunca hava muhalefeti nedeniyle rekoltede yaşanan düşüşle beraber Genel Müdür Sütlüoğlu'nun akıl almaz kararlarıyla beraber Çaykur geçen yıl ki tarih itibariyle 60 bin ton daha az yaş çay aldı.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 3 Mayıs'ta başlayan yaş çay alım kampanyasının, fabrikaların kapasitesine göre devam ettiği belirtildi. Açıklamada, üreticilerden birinci sürgünde mayıs ayında 129 bin 250, haziran ayında ise bugüne kadar 40 bin olmak üzere toplamda 169 bin 250 ton yaş çay alındığı kaydedildi.