T.C.'nin Neden Atıldığı Belli Oldu

T.C.'nin Neden Atıldığı Belli Oldu
Başbakan Yardımcısı Babacan, "TC ibaresinin Ziraat Bankası tabelasından çıkartıldığı" iddiası ile ilgili yanıt verdi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TC Ziraat Bankası AŞ'nin diğer ticari işletmeler gibi her türlü reklam ve tanıtım amaçlı yaptığı çalışmalarda, ticari unvanını değil marka ismini kullandığını bildirdi.

Babacan, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın, "TC ibaresinin Ziraat Bankası tabelalarından çıkartıldığına" yönelik iddialara ilişkin soru önergesini cevaplandırdı.

Ticari işletmelerin, isimlerinin müşteri, kamuoyu belleğinde uzun süre kalması ve unutulmaması için uzun olan ticari unvan, amblem ve logolarında aynı şekilde kullanmak yerine kısaltarak kullandığına dikkati çeken Babacan, sektörde de bunun birçok örneğinin bulunduğunu ifade etti.

Babacan, "TC Ziraat Bankası AŞ, ticari işletmeler gibi her türlü reklam ve tanıtım amaçlı yaptığı çalışmalarında ticari unvanını değil, marka ismini kullanmaktadır. Ayrıca, Ziraat Bankası logosu içerisinde yer alan amblem üzerinde TC ibaresi yer almaktadır. Bankamız, her türlü ticari, hukuki ve resmi işlemlerde TC Ziraat Bankası AŞ unvanını kullanmaya devam etmektedir" bilgisini verdi.