Tablet Almadan Önce Herkes Bu Haberi Okumalı!

Tablet Almadan Önce Herkes Bu Haberi Okumalı!
Şu zamandaki tablet piyasası oldukça genişlemiş durumda. Tablet almaya karar verip bir türlü seçim yapamıyorsanız aşağıda yazdıklarımızı okumalısınız. Önce ihtiyaçlarınızı belirleyin.

İlk seçiminiz iPad’den yana olmalı . Çünkü en yüksek performansa sahip tablet o . Ayrıca sayılamayacak kadar yazılım seçeneği , uygulamalar , oyunlar , videolar ve müzikler .

Eğer maddiyat sizin için önemliyse ve çok basit küçük bir seçim yapmak isterseniz Nexus 7 size uygun olabilir . Performans , rahat kullanım ve Jelly Bean desteği ile güçlü bir Android Tablet işinizi görebilir .

Kararınızı daha da kolaylaştıracak birkaç inceleme daha yapalım .

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Tablet almadan önce kendinize sormanız gereken şey "Ne için kullanmayı planlıyorum?" . Bu iş olabilir , eğlence olabilir , gündemi takip etmek için olabilir . Ya da bilgisayarınızın yerine kullanmak istiyor da olabilirsiniz . Veya seyahatlerde film izlemek , Tv olarak kullanmak da planlarınız arasında olabilir . Biraz da teknik özelliklere değinirsek , sabit bir İnternet’e erişim , depolama kapasitesinin yüksek olması ya da HDMI özelliği de istiyor olabilirsiniz .

Fiyat Her Şey Değildir

Bir tabletin pahalı olması , onun yüksek kalite olduğunu göstermez . Bunu her cihaz için söyleyebiliriz . Örneğin bir iPad’den alacağınız teknik performansı , Amazon’nun KindleFire HD tableti de sunabilir ucuz olmasına rağmen . Tekrardan Apple iPad’i ele alırsak ; pahalılığını tam olarak teknik kalitesine borçlu olduğu söylenemez . Hatta tam olarak bir HDMI veya depolama genişletme desteği bile olduğu söylenemez .

Fakat Apple tabletlerin pahalı olma ve dünya lideri konumunda olma sebeplerinden birkaçını söylersek bunlar ; inanılmaz uygulama imkanı , ince tasarım ve zarif arayüz ve sağlam bir ekosistem anlayışı . Tablet fiyatını görmezden gelip , başka şeylerle yaklaşın .

Üretici Markaya Önem Verin

Üretici marka tablet seçiminde önemli bir konumdadır . Üretici güvenilir bir marka olmalıdır , yoksa herhangi bir sorun çıktığında bu sorunu çözmek için çok fazla uğraşabilirsiniz 

Tabletlerdeki versiyonların son ve güncel olmasına dikkat edin . Örneğin Android bir tablet alacaksanız Asus ve Motorola bu konuda iyi , fakat Samsung’un öyle olduğu söylenemez . Üretici markaların tabletlerindeki ünlerini iyice araştırın .

İşlemciler

Apple A6X

Şu anki mevcut piyasada bulunan en hızlı işlemci 4.nesil iPad’de bulunuyor . Android benzerlerinin yanında , A6X uygulamaları yüklemede en hızlı görünüyor . Oyunlardaki performansı da tartışılamaz derecede en üst seviyede . Bu işlemciyi istediğiniz bir tablet işlemcisiyle karşılaştırın , A6X üstün çıkacaktır .

Android: Nvidia Tegra 3

Nvidia’in amiral gemisi , 4 çekirdekli kompleks tasarıma sahip ve oyunlarda hızlı bir performans alabilmenizi sağlıyor . Hatta bazı oyunlar Tegra 3 desteğiyle birlikte çıkıyor ve grafiksel işlemleri için Tegra 3’e ihtiyaçları var . Ayrıca Tegra 3 vSMP teknolojisi ile pasif çekirdekleri kapatarak güç konusunda tasarrufta da bulunabiliyor . Ekstra bir çekirdeğe sahip işlemci , kapattığı 4 çekirdeği yerine onu aktif konuma sokuyor ve sadece arka planda çalışan uygulamalar açık kalıyor . Böylece şarj konusundaki sıkıntılarınız son bulabilir .