Tacizle suçlanan imama linç girişimi!

Tacizle suçlanan imama linç girişimi!
Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya bağlı Narlıca beldesinde bir imam, 13 yaşında bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla linç edilmek istendi.

Edinilen bilgiye göre, Narlıca beldesinde, Yolağzı mahallesindeki camide verilen Kur'an-ı Kerim derslerine katılan 13 yaşındaki bir kız çocuğu, imam Ş.T.'nin kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla mahalle muhtarına giderek şikayetçi oldu.

Genç kız, imam Ş.T.'nin kendisine sevgi sözcükleri içeren mesajlar attığı ve sık sık kendisini kurs sonralarında yanına çağırdığı iddiasında bulundu. İlk başlarda kızın yalan söylediğini düşünen muhtar, kızdan Ş.T.'yi cep telefonu ile aramasını ve görüşmeyi kendilerine dinletmesini istedi.

İddiaya göre, muhtar ve bazı mahalle sakinlerinin bulunduğu ortamda Ş.T.'yi arayan genç kıza sevgi sözcüklerini tekrarlayan ve evlenmek istediğini söyleyen Ş.T., kızı camide bulunan odaya çağırdı. Bu görüşmeyi kaydeden mahalle sakinleri, kızın söylediklerine inanarak Narlıca beldesi Yolağzı Camii'ne yöneldi. Cami önüne gelen grup, cami imamı Ş.T.'ye saldırdı. İmam, kendisini kalabalıktan camiye kilitleyerek kurtuldu. Cami önünde toplanan kalabalık ise cami yanında bulunan ve Ş.T.'nin eşi ve çocuklarıyla yaşadığı cami lojmanını taşladı.

Polise haber verilmesi üzerine gelen ekip otosu, Ş.T.'yi kalabalığın içinden alarak Antakya Vilayet Polis Karakolu'na götürdü. Polis merkezinde bir süre kalan Ş.T., basın mensuplarının görüntü almasını engellemek amacıyla farklı kapıdan çıkarılarak kontrol amacıyla Antakya Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Antakya Devlet Hastanesi'ne polis kontrolünde getirilen Ş.T.'nin kontrolü sırasında görevlerini yapmak için Acil Servis giriş kapısı önünde bekleyen basın mensupları ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. İtişmeler sırasında bir basın mensubunun üzerine zimmetli bulunan kameranın vizörü kırıldı. Bu arada, muayenesi tamamlanan imam Ş.T., yine polis kontrolünde tekrar Vilayet Polis Karakolu'na götürüldü.

Öte yandan taciz iddialarını ortaya atan 13 yaşındaki kızın ve olaya karışan mahalle sakinlerinin ifadelerinin alındığı, küçük kız ve imam arasında telefonda geçen konuşmanın kaydının bulunduğu ve olayla ilgili başlatılan soruşturmanın polis tarafından sürdürüldüğü bildirildi.

Olayın yaşandığı Yolağzı Camii önünde, güvenlik tedbirleri kapsamında polis ekipleri bütün gece nöbet tuttu.