Tahkim Kurulu, Çaykur Rizespor’un cezasını onadı

Tahkim Kurulu, Çaykur Rizespor’un cezasını onadı
TFF Tahkim Kurulu, VavaCars Fatih Karagümrük karşılaşmasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 bin lira para cezası ile seyirci bloke cezası kararı verilen Çaykur Rizespor’un yaptığı itirazını reddetti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Çaykur Rizespor – Vavacars Fatih Karagümrük maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Çaykur Rizespor’a 112 bin lira para cezası, saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu Maraton Tribün E blokta yer alan taraftarlara ise iç sahada 1 maç kartların bloke edilmesi cezası verdi.

Çaykur Rizespor Kulübü verilen cezalar için Tahkim Kurulu’na itirazda bulundu. Bugün toplanan TFF Tahkim Kurulu, kulüplerce yapılan itirazları görüşerek karara bağladı. Kurul, Çaykur Rizespor’un itirazını reddederek 112 bin liralık ceza ile taraftarın bloke cezasını onadı.

Alınan kararda, “Çaykur Rize Spor A.Ş.'nin, PFDK'nın 07.09.2023 tarih ve E.2023-2024/50 -K.2023-2024/66 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Çaykur Rize Spor A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 52/2. maddesi uyarınca takdiren ve neticeten 112.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasında, FDT'nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu Maraton Tribün E blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmesinde , sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum