Taksim Meydanında IMF savaşı

Taksim Meydanında IMF savaşı
Polis bir protesto bekliyordu ama kimse bu kadar büyük bir olay beklemiyordu. Taksim ve çevresinde toplanan 1500 kişi IMF'yi protesto etti.

Taksim'de yaklaşık 6 bin kişilik IMF karşıtıyla polis çatıştı. İstanbul, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın göreve gelmesinden sonra ilk kez bu görüntülere sahne oldu. Polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYİNCE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Taksim Meydanı'nda DİSK, KESK, TMMOB, TTB öncülüğünde protesto eylemi düzenlendi. 1500 kişinin katıldığı ve Gezi Parkı'nda başlayan eylemde KESK Başkanı Sami Evren bir konuşma yaptı. Konuşma sonrası aralarında bazı siyasi partilerin üyelerinin de bulunduğu grup, IMF- Dünya Bankası toplantılarının yapıldığı Kongre Vadisi'ne doğru yürümek istedi.

TAZYİKLİ SU VE BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

Çevrede güvenlik önlemi alan emniyet güçlerinin uyarısına rağmen yürüyüşte direnen gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Göstericiler ilk anda ara sokaklara dağıldı, ancak bir süre sonra 10-15 kişilik küçük gruplar halinde caddeye çıkarak dükkanlara taş atmaya başladı.

Dükkanlara taş atan göstericiler özellikle uluslararası markaları hedef aldı.

CAFELERE EYLEMCİLERİ İÇERİ ALMAYIN UYARISI

İstanbul polisi eylem olacağını bekliyordu. O yüzden bu sabah tek tek Taksim'deki cafeleri gezip, kendilerine sığınacak eylemcileri içeri almamalarını istedi.

Ancak DİSK Başkanı'na dün düzenlenen silahlı saldırı, bugünkü eyleme katılımın arttırdı. Emniyet yetkilileri de bu derece kalabalık beklemiyordu. Tansiyon bir anda arttı. Olaylar büyüdü.

EYLEMCİLER ÇELİK BİLYE ATIYOR

Polis, sapanla çelik bilye atan ve molotofla saldıran eylemcilere sert şekilde müdahale etti.

Taksim Meydanı'nda sadece Türk eylemciler yok. IMF'yi protesto etmek için gelen yabancılar da var.

AMBULANS DA BEKLİYOR

Polis müdahale ederken Taksim meydanında ambulans da bekliyordu ve polislerin kafalarındaki kasklardaki numaralar da bir ilkti

Olay hala devam ediyor.
İlk gelen fotoğraflar ise durumu ortaya seriyor.