Taksim'de İsrail protestosu!

Taksim'de İsrail protestosu!
Taksim'de çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, Gazze'ye yönelik saldırılar sebebiyle İsrail'i protesto etti.

Taksim'de çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, Gazze'ye yönelik saldırılar sebebiyle İsrail'i protesto etti. Protestocular, saldırıların yıl dönümünde İsrail bayrağı yaktı.

Aralarında Mazlum-Der ve Özgür-Der'in de bulunduğu sivil toplum örgütleri, İsrail'i protesto için Taksim Meydanı'nda toplandı. Ölen Filistinlileri anan yaklaşık 500 kişilik grup, İsrail'i kınadı. "Hepimiz Filistinliyiz, direneceğiz", "Filistin'de vurulan kardeşin, ölen sensin" yazılı dövizler taşıyan grup, "Gazze'de direniş, Mısır'da ihanet" şeklinde sloganlar attı. Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Sarıyaşar eylemde yaptığı konuşmada, "Biz tüm peygamberlere iman edenler olarak Filistinli kardeşlerimize diyoruz ki: 'Yanınızdayız, sizin sesiniziz.' Kim olursa olsun zalime karşı, kim olursa olsun mazlumun yanındayız" dedi.

protesto-israil-2.jpg

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise Gazze'nin direnişiyle onur duyduklarını ifade ederek, "Biz Gazze'ye acımıyoruz, onların direnişiyle onur duyuyoruz. Bize şunu öğretiyorlar: Eğer sizin direnişiniz varsa top, tüfek bir anlam ifade etmez. Gazze ablukada ama özgür" şeklinde konuştu.

protesto-israil-1.20091227221129..jpg

Eyleme katılan gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak da zulmün İsrail ile bitmeyeceğini, kıyamete kadar süreceğini ifade ederek, "Zulümle mücadele de devam edecektir. İsrail ilk kez bu kadar yalnız kaldı. İngiltere'de bir mahkeme (eski Dışişleri Bakanı Tzipi) Livni'nin İngiltere'ye girmesi durumunda tutuklanmasına karar verdi. İsrailli bir grup haham, İsrail devletinin meşruiyetinin tartışmalı hale geldiğini söylediler. Bunlar ilk kez oluyor" diye konuştu.

Grup, eylemin sonunda İsrail bayrağı yaktı. Bir süre daha slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.

protesto-israil-3.jpg