Talihsiz Elif derste kaderini yazmış!

Talihsiz Elif derste kaderini yazmış!
Ordu'da öğrenci servisinde can veren 17 yaşındaki Elif Büşra Bindaş'ın kazadan 1 gün önce okul ödevi için 'sabır ve trafik' konulu kompozisyonu yazdığı ortaya çıktı.

Ordu'da dün meydana gelen öğrenci servisi kazasında can veren 17 yaşındaki Elif Büşra Bindaş'ın, kazadan önce okul ödevi için yazdığı trafik konulu kompozisyonda herkese 'sabır' tavsiye ettiği ortaya çıktı. Elif'in kompozisyonu cenazesine katılan herkesi gözyaşlarına boğdu.

 

 

Perşembe Anadolu Lisesi 11 A sınıfı öğrencisi Elif Büşra Bindaş'ın cenazesi Durugöl Mahallesi'nde bulunan evinden alınarak Durugöl Camii'ne getirildi. Cenaze namazı öncesi Elif'in evinin önünde düzenlenen törende ailesinin feryatları yürekleri dağladı. Elif'in okuldan arkadaşlarının geldiği sırada baba Erdoğan Bindaş'ın 'arkadaşların gelmiş bir öpücük versene yavrum' feryatları tüm mahallede yankılandı. Gözyaşları arasında yapılan duaların ardından yaya olarak cenaze namazının kılınacağı Durugöl Camii'ne geçildi. Burada başsağlığı dileklerini kabul eden baba Erdoğan Bindaş, yanına gelen Belediye Başkanı Seyit Torun'a dert yanarak, "Benim ocağım yıkıldı, başkalarınki yıkılmasın. Ben yıkıldım bittim. Başkanım, bunlara masa üzerinde bir çözüm bulun. Benim yüreğim yandı. Başkalarını ki yanmasın. Bunun için bir şeyler yapın. Limitleri aşıyorlar. Bu acıları artık yaşamayalım" dedi.

 

Baba Erdoğan Bindaş, yanına gelen kızı Elif'in arkadaşlarına da uyarılarda bulunarak, "Bu kaza olabilir. Sizin suçunun yok mu çocuğum? 60 kilometre hızı geçtiği zaman vermeyin parasını. Patron sizsiniz. Bir dahaki sefer sizi paşa paşa götürecek. 10 lira fazla alsın işini adam gibi yapsın" şeklinde konuştu.

AĞLATAN KOMPOZİSYON

Dün gece kızının odasına bakarken okul ödevi için yazdığı 'Sabır ve Trafik' başlıklı bir kompozisyonuna rastladığını belirten baba Erdoğan Bindaş, cenazeye katılanlara gösterdi. Bu sırada Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün de gelmesiyle cenaze namazına geçildi. Cenaze namazını kıldıran İl Müftü Vekili Kemal Menceloğlu namaz öncesi Elif'in ölümünden bir gün önce yazdığı kompozisyonu okudu. Elif Bindaş'ın yazdığı, Müftü Vekili Kemal Menceloğlu'nun okuduğu 'Sabır ve Trafik' başlıklı kompozisyon şöyle: "Sabırlıklı olmak lazım. İslam dininde önem verilen şeylerin bir tanesi de sabırdır. Sabır, hastalık, bela, afet gibi olayların karşısında direnç göstermek demektir. Böylesi zor durumlarda yanılgıya düşmemektir. Onların üzerinden gelmeye çalışmak demektir. İnanan insanların yapması gereken bir şeyde tevekkül etmektir. Her türlü önlemi aldıktan sonra takdiri Allah'a bırakmaktır. Yolculuğa çıkmadan önce aracına bakım yaptırmalıdır. Fazla hız yapmaktan kaçınmalıdır. Yolculuk esnasında trafik kurallarına titiz bir şekilde uyulmalıdır. Kendi alanına giren bu gibi sorumluluklarına yerine getirdikten sonra Allah'a güvenmelidir."

 

 

,

 

 

 

 

 

 

ŞOFÖR AMCANIN İSYANI

Elif'in yazdığı kompozisyon okunduğu sırada cenazeye katılanlar gözyaşlarına boğuldu. Ordu Valisi Düzgün, Elif'in yazdığı kompozisyonu alarak çoğaltılıp tüm okul ve öğrenci servislerine dağıtılması talimatını verdi. Kılınan cenaze namazın ardından Elif Büşra Bindaş merkeze bağlı Hürriyet köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Elif'in öğrenci servisi şoförü amcası Ali Osman Bindaş da, denetlemelerin gerektiği gibi yapılmadığını belirterek tepki gösterdi. Kamyonlara değil öğrenci servislerine takoğraf takılması gerektiğini belirten amca Bindaş, "Ben Ordu'nun ilk öğrenci servislerindenim. Bu işi en iyi bilenlerdenim. Ben 1983 yılında ehliyet aldım. Kimse beni kontrol etmedi. Gözüm görüyor mu. Elim tutuyor mu kimse bakmadı. Artık bu acılar olmasın. Kontroller yapılsın. Öğrenci servislerine takoğraf takıldı. Müzik tesisatları olmasın" ifadelerini kullandı.